Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru moar

MOAR, (2) moaruri, s. n. 1. ╚Ües─âtur─â de m─âtase ori de bumbac mercerizat, care imit─â efectul optic ob╚Ťinut prin suprapunerea a dou─â ╚Ťes─âturi rare ╚Öi transparente. 2. Sortiment de moar (1). 3. (Tel.) Perturba╚Ťie vizibil─â pe ecranul unui televizor const├ónd ├«ntr-o re╚Ťea de linii cu deplasare aleatorie. ÔÇô Din fr. moire.
MOAR, moaruri, s. n. 1. ╚Ües─âtur─â de m─âtase ori de bumbac mercerizat, care face ape. 2. (Tel.) Perturba╚Ťie vizibil─â pe ecranul unui televizor const├ónd ├«ntr-o re╚Ťea de linii cu deplasare aleatorie. ÔÇô Din fr. moire.
MOAR s. n. ╚Ües─âtur─â groas─â de m─âtase cu reflexe lucioase ondulate care se schimb─â dup─â pozi╚Ťia din care privim. Poart─â anteriu de brocard cu flori de aur ╚Öi o giubea de moar b─âtr├«nesc alb. CAMIL PETRESCU, O. I 221.
moar s. n., (sorturi) pl. moáruri
moár s. n., pl. moáruri
MOAR s. (TEXT.) (grecism înv.) moarea. (Rochie de ~.)
MOAR s.n. Țesătură de mătase cu reflexe lucioase, ondulate. [Pron. moar. / < fr. moire].
MOAR s. n. 1. ╚Ťes─âtur─â de m─âtase sau de bumbac mercerizat, cu reflexe lucioase, ondulate, care se schimb─â dup─â pozi╚Ťia din care e privit─â. 2. perturba╚Ťie vizibil─â pe ecranul unui televizor const├ónd dintr-o re╚Ťea de linii cu deplasare aleatorie. (< fr. moire)
MOÁR ~uri n. Țesătură de mătase, cu reflexe lucioase și mate, folosită pentru obiecte vestimentare feminine. [Sil. mo-ar] /<fr. moire
*mo├ír (oa 2 silabe) n., pl. ur─ş (fr. moire f., d. engl. mohair. V. mohair). P├«nz─â de matas─â or─ş ╚Öi de l├«n─â, cu aparen╚Ť─â schimb─âc─şoas─â ╚Öi undulat─â ╚Öi care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ma─ş ales la panglicile marilor decora╚Ťiun─ş, la gulerele de frac ╚Ö. a. Aceast─â aparen╚Ť─â undulat─â.
MOAR s. (TEXT.) (grecism înv.) moarea. (Rochie de ~.)

Moar dex online | sinonim

Moar definitie

Intrare: moar
moar substantiv neutru