Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru mitomanie

MITOMAN├ŹE s. f. Boal─â mintal─â caracterizat─â prin nevoia patologic─â a unor persoane de a altera adev─ârul, de a fabula, de a inventa pove╚Öti care le avantajeaz─â; p. gener. mania de a min╚Ťi. ÔÇô Din fr. mythomanie.
MITOMAN├ŹE s. f. Boal─â psihic─â caracterizat─â prin tendin╚Ťa de a denatura adev─ârul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut ├«n realitate; p. gener. mania de a min╚Ťi. ÔÇô Din fr. mythomanie.
mitoman├şe s. f., art. mitoman├şa, g.-d. mitoman├şi, art. mitoman├şei
mitoman├şe s. f., art. mitoman├şa, g.-d. mitoman├şi, art. mitoman├şei
MITOMAN├ŹE s. (MED.) confabula╚Ťie.
MITOMAN├ŹE s.f. (Med.) Manie caracterizat─â prin tendin╚Ťa maladiv─â de a denatura adev─ârul, de a min╚Ťi; (p. ext.) mania de a min╚Ťi. [< fr. mythomanie, cf. gr. mythos ÔÇô mit, mania ÔÇô nebunie].
MITOMAN├ŹE s. f. tendin╚Ť─â patologic─â de a fabula; mania de a min╚Ťi. (< fr. mythomanie)
MITOMAN├ŹE f. Stare patologic─â const├ónd ├«n tendin╚Ťa de a denatura adev─ârul; mania de a min╚Ťi. /<fr. mythomanie
MITOMANIE s. (MED.) confabula╚Ťie.
MITOMAN├ŹE (< fr.; gr. mythos ÔÇ×povestire, mitÔÇŁ + mania ÔÇ×manieÔÇŁ) s. f. Boal─â mintal─â caracterizat─â ca o tendin╚Ť─â constitu╚Ťional─â patologic─â a unor persoane de a altera adev─ârul, de a fabula, de a inventa minciuni ╚Öi pove╚Öti imaginare care ├«i descriu ca martori ╚Öi de obicei ├«ntr-o pozi╚Ťie avantajoas─â. Termen introdus de medicul francez Ernest Dupr├ę ├«n 1905.
MITO-2 ÔÇ×legend─â, fabula╚ŤieÔÇŁ. ÔŚŐ gr. mythos ÔÇ×povestire, legend─âÔÇŁ > fr. mytho-, germ. id., engl. id. > rom. mito-. Ôľí ~grafie (v. -grafie), s. f., descriere sistematic─â a miturilor; ~gram─â (v. -gram─â), s. f., ansamblu de semne care au o anumit─â semnifica╚Ťie simbolic─â sau ideologic─â; ~logie (v. -logie1), s. f., disciplin─â care studiaz─â geneza ╚Öi evolu╚Ťia miturilor; ~manie (v. -manie), s. f., form─â de dezechilibru psihic, care se caracterizeaz─â prin tendin╚Ťa maladiv─â de a denatura adev─ârul.

Mitomanie dex online | sinonim

Mitomanie definitie

Intrare: mitomanie
mitomanie substantiv feminin