Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru minicar

MINICÁR, minicare, s. n. Trenuleț acționat de un vehicul motorizat sau autocar mic, folosit pentru transportul persoanelor pe distanțe scurte. [Pl. și: minicaruri] – Din engl. minicar.
MINICÁR, minicaruri, s. n. Trenuleț acționat de un vehicul motorizat sau autocar mic, folosit pentru transportul persoanelor pe distanțe scurte. – Din engl. minicar.
*minicár s. n., pl. minicáre
minicár s. n., pl. minicáre
MINICÁR s.n. Tren sau autocar mic pentru transporturi pe distanțe reduse, folosit în special în orașe. [< engl. minicar].
MINICÁR s. n. 1. autocar de capacitate redusă. 2. mijloc de locomoție format din două sau mai multe vehicule, cu bănci și parasol, tractate de un autoturism sau tractor, destinat plimbărilor de agrement în stațiuni. (< engl. minicar)
minicár s. n. Convoi cu mai multe miniremorci, utilizat mai ales în scop de agrement ◊ „Aparate electronice moderne, cum ar fi avioane, parașute, cartinguri, minicaruri [...] un teleschi pe... lac.” I.B. 10 V 74 p. 1. ◊ „Minicarul veseliei. În fiecare zi, din centrul Olteniței pleacă spre plaja și ștrandul de pe malul Dunării un convoi de miniremorci auto în care încap 40 de persoane.” R.l. 4 VII 74 p. 2; v. și 10 X 79 p. 6 //din mini- + car//

Minicar dex online | sinonim

Minicar definitie

Intrare: minicar (pl. -e)
minicar pl. -e substantiv neutru
Intrare: minicar (pl. -uri)
minicar pl. -uri