Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru mineralizator

MINERALIZATÓR, -OÁRE, mineralizatori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care favorizează ori determină formarea sau cristalizarea unor minerale. 2. S. n. Substanță volatilă aflată în magmă, care ușurează cristalizarea acesteia prin reducerea viscozității sau printr-o acțiune catalitică. – Din fr. minéralisateur.
MINERALIZATÓR, -OÁRE, mineralizatori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care favorizează ori determină formarea sau cristalizarea unor minerale. 2. S. n. Substanță ușor volatilă care se găsește în magmă și care favorizează formarea mineralelor și cristalizarea acestora prin reducerea viscozității și printr-o acțiune catalitică. – Din fr. minéralisateur.
MINERALIZATÓR, -OÁRE, mineralizatori, -oare, adj. Care favorizează formarea sau cristalizarea unor minerale; care transformă un metal în mineral, combinîndu-se cu el.
mineralizatór1 adj. m., pl. mineralizatóri; f. sg. și pl. mineralizatoáre
mineralizatór2 s. n., pl. mineralizatoáre
mineralizatór adj. m., pl. mineralizatóri; f. sg. și pl. mineralizatoáre
mineralizatór s. n., pl. mineralizatoáre
MINERALIZATÓR, -OÁRE adj., s.m. și n. (Substanță) care favorizează formarea sau cristalizarea unor minerale; care preface un metal în mineral, combinându-se cu el. [Cf. fr. minéralisateur].
MINERALIZATÓR, -OÁRE I. adj. care preface un metal în mineral, combinându-se cu el; mineralizant. II. s. n. substanță care favorizează formarea sau cristalizarea unor minerale. (< fr. minéralisateur)
MINERALIZATÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre) 1) Care favorizează formarea și cristalizarea unor minerale. 2) Care transformă un metal în mineral, combinându-se cu el. /<fr. minéralisateur
MINERALIZATÓR2 ~oáre n. Substanță din componența magmei care favorizează formarea și cristalizarea mineralelor. /<fr. minéralisateur
*mineralizatór, -oáre adj. Care preface un metal în mineral combinîndu-se cu el: proprietățile mineralizatoare ale sulfuluĭ.

mineralizator definitie

mineralizator dex

Intrare: mineralizator
mineralizator adjectiv substantiv neutru