Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru mimetism

MIMET├ŹSM s. n. Proprietate a unor specii de animale sau plante de a se identifica cu mediul ├«n care tr─âiesc (forma corpului, colorit) sau cu alte specii care dispun de mijloace de ap─ârare (comportare, colorit). ÔÇô Din fr. mim├ętisme.
MIMET├ŹSM s. n. ├Änsu╚Öire dob├óndit─â de unele animale ├«n cursul selec╚Ťiei naturale, de a avea ori de a lua culoarea sau forma unor obiecte din mediul ├«nconjur─âtor (pentru a se confunda cu acestea ╚Öi a nu fi recunoscute de du╚Ömani). ÔÇô Din fr. mim├ętisme.
MIMET├ŹSM s. n. ├Änsu╚Öire pe care o au unele animale (de exemplu cameleonul) de a avea sau a-╚Öi schimba culoarea dup─â mediul ├«n care se afl─â sau de a lua forma unor obiecte din mediul ├«nconjur─âtor, pentru a se confunda cu acestea ╚Öi a nu fi recunoscute de du╚Ömani.
mimet├şsm s. n.
mimet├şsm s. n.
MIMET├ŹSM s.n. 1. ├Änsu╚Öire a unor animale de a-╚Öi schimba culoarea dup─â mediul ├«nconjur─âtor sau de a lua forma unor obiecte sau animale din imediata apropiere. 2. Imitare; maimu╚Ť─âreal─â. [< fr. mim├ętisme, cf. gr. mimeisthai ÔÇô a imita].
MIMET├ŹSM s. n. 1. ├«nsu╚Öire a unor animale de a-╚Öi schimba culoarea sau de a lua forma unor obiecte, ori animale din mediul ├«nconjur─âtor. 2. (fig.) reproducere mecanic─â a gesturilor ╚Öi atitudinilor cuiva; imita╚Ťie (servil─â) a unui model; maimu╚Ť─âreal─â. (< fr. mim├ętisme)
MIMET├ŹSM n. Proprietate a unor plante sau a unor animale de a-╚Öi schimba culoarea dup─â mediul ├«nconjur─âtor. /<fr. mim├ętisme

Mimetism dex online | sinonim

Mimetism definitie

Intrare: mimetism
mimetism substantiv neutru