Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru militarism

MILITARÍSM s. n. Politică de subordonare a activității de stat, și prin aceasta, a întregii vieți sociale intereselor de mărire a potențialului militar și de pregătire pentru război. – Din fr. militarisme.
MILITARÍSM s. n. Politică de subordonare a activității de stat, și prin aceasta a întregii vieți sociale, intereselor de mărire a potențialului militar și de pregătire pentru război, precum și de menținere cu ajutorul forței a relațiilor de dominație atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. – Din fr. militarisme.
MILITARÍSM s. n. Politică reacționară agresivă, caracterizată prin intensificarea înarmării, cu scopul de a pregăti războaie imperialiste și de a aservi din punct de vedere politic și economic noi state și teritorii.
militarísm s. n.
militarísm s. n.
MILITARÍSM s.n. Politică reacționară caracterizată prin cursa înarmărilor și intensificarea reacțiunii interne în vederea pregătirii războaielor de cotropire. [Cf. fr. militarisme, germ. Militarismus].
MILITARÍSM s. n. politică care acordă armatei și celorlalte instituții militare un loc preponderent în societate, iar conducătorilor militari un rol principal în dirijarea politicii interne și externe a țării. (< fr. militarisme, germ. Militarismus)
MILITARÍSM n. Politică bazată pe sporirea puterii militare, promovată în vederea pregătirii războaielor de cotropire. /<fr. militarisme
militarism n. sistemă politică care se bizue pe armată: excesele militarismului.
*militarízm n. Sistemă politică care se bazează pe armată. Militărie.

militarism definitie

militarism dex

Intrare: militarism
militarism substantiv neutru