Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru mexican

MEXICÁN, -Ă, mexicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Mexicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mexicului sau mexicanilor (1), privitor la Mexic sau la mexicani. – Mexic (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. mexicain.
MEXICÁN, -Ă, mexicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mexicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mexicului sau mexicanilor (1), privitor la Mexic sau la mexicani, originar din Mexic, caracteristic Mexicului sau mexicanilor. – Mexic (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. mexicain.
MEXICÁN 2, -Ă, mexicani, -e, s. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mexicului sau este originară din acea țară.
MEXICÁN1, -Ă, mexicani, -e, adj. Care se referă la Mexic, din Mexic.
mexicán adj. m., s. m., pl. mexicáni; adj. f., s. f. mexicánă, pl. mexicáne
mexicán s. m., adj. m., pl. mexicáni; f. sg. mexicánă, g.-d. art. mexicánei, pl. mexicáne
MEXICÁN1 ~ă (~i, ~e) Care aparține Mexicului sau populației lui; din Mexic. /Mexic n. pr. + suf. ~an
MEXICÁN2 ~ă (~i, ~e) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mexicului sau este originară din Mexic. /Mexic n. pr. + suf. ~an
Robinia neo-mexicana Gray, « Salcîm mexican ». Specie originară din America de N. înflorește vara. Flori roz dispuse în raceme multiflore. Frunze cu cca 15 foliole eliptic- lanceolate, lungi, pe partea inferioară mătăsos-pubescente. Arbore, 2 m înălțime, pe lujeri cu ghimpi numeroși, rezistenți la ger. Fruct, păstaie acoperită cu peri lungi, rigizi.

mexican definitie

mexican dex

Intrare: mexican (s.m.)
mexican admite vocativul substantiv masculin
Intrare: mexican (adj.)
mexican admite vocativul adjectiv