Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru mexican

MEXIC├üN, -─é, mexicani, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Mexicului sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Mexicului sau mexicanilor (1), privitor la Mexic sau la mexicani. ÔÇô Mexic (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. mexicain.
MEXIC├üN, -─é, mexicani, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Mexicului sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Mexicului sau mexicanilor (1), privitor la Mexic sau la mexicani, originar din Mexic, caracteristic Mexicului sau mexicanilor. ÔÇô Mexic (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. mexicain.
MEXIC├üN 2, -─é, mexicani, -e, s. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Mexicului sau este originar─â din acea ╚Ťar─â.
MEXICÁN1, -Ă, mexicani, -e, adj. Care se referă la Mexic, din Mexic.
mexicán adj. m., s. m., pl. mexicáni; adj. f., s. f. mexicánă, pl. mexicáne
mexicán s. m., adj. m., pl. mexicáni; f. sg. mexicánă, g.-d. art. mexicánei, pl. mexicáne
MEXIC├üN1 ~─â (~i, ~e) Care apar╚Ťine Mexicului sau popula╚Ťiei lui; din Mexic. /Mexic n. pr. + suf. ~an
MEXIC├üN2 ~─â (~i, ~e) m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Mexicului sau este originar─â din Mexic. /Mexic n. pr. + suf. ~an
Robinia neo-mexicana Gray, ┬ź Salc├«m mexican ┬╗. Specie originar─â din America de N. ├«nflore╚Öte vara. Flori roz dispuse ├«n raceme multiflore. Frunze cu cca 15 foliole eliptic- lanceolate, lungi, pe partea inferioar─â m─ât─âsos-pubescente. Arbore, 2 m ├«n─âl╚Ťime, pe lujeri cu ghimpi numero╚Öi, rezisten╚Ťi la ger. Fruct, p─âstaie acoperit─â cu peri lungi, rigizi.

Mexican dex online | sinonim

Mexican definitie

Intrare: mexican (s.m.)
mexican admite vocativul substantiv masculin
Intrare: mexican (adj.)
mexican admite vocativul adjectiv