Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru metamorfic

METAM├ôRFIC, -─é, metamorfici, -ce, adj. Care apar╚Ťine metamorfismului, privitor la metamorfism; care a suferit un metamorfism. ÔÇô Din fr. m├ętamorphique.[1]
METAM├ôRFIC, -─é, metamorfici, -ce, adj. Care apar╚Ťine metamorfismului, privitor la metamorfism; care a suferit un metamorfism. ÔÇô Din fr. m├ętamorphique.
METAMÓRFIC, -Ă, metamorfici, -e, adj. Care a suferit un metamorfism. Roci metamorfice.
metam├│rfic adj. m., pl. metam├│rfici; f. metam├│rfic─â, pl. metam├│rfice
metam├│rfic adj. m., pl. metam├│rfici; f. sg. metam├│rfic─â, pl. metam├│rfice
METAM├ôRFIC, -─é adj. (Despre roci) Care a suferit un metamorfism. [< fr. m├ętamorphique].
METAM├ôRFIC, -─é adj. (despre minerale, roci) care provine din metamorfism. (< fr. m├ętamorphique)
METAM├ôRFIC ~c─â (~ci, ~ce) 1) Care ╚Ťine de metamorfism; propriu metamorfismului. 2) Care a suferit un metamorfism. /<fr. m├ętamorphique
metamorfic a. se zice de rocele sau terenurile geologice cari au fost profund modificate prin ac╚Ťiunea focului subteran.
*metam├│rfic, -─â adj. (d. vgr. met├í, trans-, ╚Öi -morfic ca ├«n antropo-morfic). Geol. Se zice despre rocile sa┼ş terenele care a┼ş fost profund modificate pin ac╚Ťiunea foculu─ş subteran.
METAM├ôRFIC, -─é (< fr. {i}) adj. (Despre minerale, roci, forma╚Ťii geologice, z─âc─âminte de substan╚Ťe minerale utile) Care provine din din metamorfism, care se datoreaz─â metamorfismului. ÔÖŽ Privitor la metamorfism. ÔŚŐ Roc─â m. = roc─â n─âscut─â prin transformarea ├«n stare solid─â a unor roci preexistente sub influen╚Ťa temperaturii ridicate (r.m. de contact termic), a solu╚Ťiilor fierbin╚Ťi metamorfozante (r.m. de contact metasomatic), datorate apropierii corpurilor eruptive fierbin╚Ťi sub influen╚Ťa presiunii ridicate (r.m. cataclastice) sau a presiunii ╚Öi temperaturii (r.m. cristaline) din zonele mobile ale scoar╚Ťei terestre. ÔŚŐ Z─âc─âm├ónt m. = z─âc─âm├ónt n─âscut ca atare, direct, din procesele de metamorfism.

Metamorfic dex online | sinonim

Metamorfic definitie

Intrare: metamorfic
metamorfic adjectiv