Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru mering

MER├ëNG, merenguri, s. n. Pr─âjitur─â preparat─â din albu╚Ö de ou b─âtut cu zah─âr, coapt─â la foc slab, adesea umplut─â cu crem─â (de ciocolat─â) ╚Öi acoperit─â cu fri╚Öc─â. [Pl. ╚Öi: (m.) merengi. ÔÇô Var.: mering s. m.] ÔÇô Din fr. meringue.
MER├ŹNG s. m. v. mereng.
MER├ŹNG, meringi, s. m. Pr─âjitur─â preparat─â din albu╚Ö de ou b─âtut cu zah─âr, coapt─â ├«n foc slab, adesea umplut─â cu crem─â (de ciocolat─â) ╚Öi acoperit─â cu fri╚Öc─â. [Var.: mer├ęng s. m.] ÔÇô Din fr. meringue.
mer├şng / mer├ęng s.n., pl. mer├şnguri / mer├ęnguri
MÉRING s.n. Prăjitură fină, preparată din zahăr și albuș de ou. [Var. mereng s.m. / < fr. meringue].
MER├ŹNG / MER├ëNG s. n. pr─âjitur─â fin─â preparat─â din zah─âr ╚Öi albu╚Ö de ou. (< fr. meringue)
MER├ŹNG ~gi m. Pr─âjitur─â preparat─â din albu╚Ö de ou b─âtut cu zah─âr (umplut─â cu crem─â) ╚Öi acoperit─â cu fri╚Öc─â. [Var. mereng] /<fr. meringue
MER├ŹNG s.n. Compozi╚Ťie de cofet─ârie, spumoas─â sau crocant─â, realizat─â prin ├«ncorporarea zah─ârului ├«n albu╚Ö de ou b─âtut; se folose╚Öte ca atare, ca o spum─â, ├«n lapte de pas─âre, la acoperirea tartelor, pentru a da consisten╚Ť─â cremelor ╚Öi ├«nghe╚Ťatelor etc., iar prin coacere se realizeaz─â blaturi sau coji dulci ╚Öi crocante, de diferite forme. [var. mereng; sin. bezea.] ÔÇô Din fr. meringue, it. meringa.

Mering dex online | sinonim

Mering definitie

Intrare: mering (pl. -i)
mering pl. -i
Intrare: mering (pl. -uri)
mering pl. -uri substantiv neutru