Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru mensual

MENSU├üL, -─é, mensuali, -e, adj., s. n. (Livr.) 1. Adj. Care apare sau care are loc la interval de o lun─â; lunar. 2. S. n. Publica╚Ťie de pres─â care apare o dat─â pe lun─â. [Pr.: -su-al] ÔÇô Din fr. mensuel, lat. mensualis.
MENSU├üL, -─é, mensuali, -e, adj. (Livr.) Care apare sau care are loc la interval de o lun─â; lunar. [Pr.: -su-al] ÔÇô Din fr. mensuel, lat. mensualis.
MENSU├üL, -─é, mensuali, -e, adj. (Fran╚Ťuzism) Care se refer─â la r─âstimpul de o lun─â; lunar. C├«t despre foaia Convorbirilor, planul de a o publica o dat─â pe lun─â este bun, ├«ns─â num─ârul coalelor ├«mi pare pu╚Ťin pentru o publicare mensual─â. ALECSANDRI, S. 57.
mensuál1 (livr.) (-su-al) adj. m., pl. mensuáli; f. mensuálă, pl. mensuále
mensuál2 s. n., pl. mensuále
mensuál adj. m. (sil. -su-al), pl. mensuáli; f. sg. mensuálă, pl. mensuále
MENSUÁL adj. v. lunar.
MENSU├üL, -─é adj. Care se petrece la o lun─â o dat─â; lunar (1). [Pron. -su-al. / cf. fr. mensuel, it. mensuale, lat. mensis ÔÇô lun─â].
MENSUÁL, -Ă adj. lunar (2). (< fr. mensuel, lat. mensualis)
MENSUÁL ~ă (~i, ~e) livr. Care se produce o dată pe lună; la interval de o lună; lunar. [Sil. -su-al] /<fr. mensuel, lat. mensualis
mensual a. care se face în toate lunile: buletin mensual.
*mensu├íl, -─â adj. (lat. mensualis, d. mensis, lun─â, vgr. m├ęn, scr. m├ós, got. m├ęna, germ. mond, engl. moon. V. mine─ş, almanah, semestru, bi-mensual). Lunar, pe lun─â, care se face o dat─â pe lun─â: revist─â, plat─â mensual─â. Adv. A pl─âti mensual.
mensual adj. v. LUNAR.

Mensual dex online | sinonim

Mensual definitie

Intrare: mensual
mensual adjectiv
  • silabisire: -su-al