Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru medicinal

MEDICIN├üL, -─é, medicinali, -e, adj. Folosit ca medicament; din care se prepar─â medicamente. ÔŚŐ Plante medicinale = grup de plante din familii diferite, cultivate sau s─âlbatice, care, datorit─â compozi╚Ťiei lor chimice, au propriet─â╚Ťi terapeutice. ÔÇô Din fr. m├ędicinal, lat. medicinalis.
MEDICIN├üL, -─é, medicinali, -e, adj. ├Äntrebuin╚Ťat ca medicament; din care se prepar─â medicamente. ÔŚŐ Plante medicinale = grup de plante din familii diferite, cultivate sau s─âlbatice, care, datorit─â compozi╚Ťiei lor chimice, au propriet─â╚Ťi terapeutice. ÔÇô Din fr. m├ędicinal, lat. medicinalis.
MEDICIN├üL, -─é, medicinali, -e, adj. ├Äntrebuin╚Ťat In medicin─â ca medicament, cu propriet─â╚Ťi medicamentoase, curative. ÔŚŐ Plant─â medicinal─â = plant─â care se folose╚Öte ca medicament sau ca materie prim─â ├«n industria farmaceutic─â.
medicinál adj. m., pl. medicináli; f. medicinálă, pl. medicinále
medicinál adj. m., pl. medicináli; f. sg. medicinálă, pl. medicinále
MEDICINÁL adj. v. medicamentos.
MEDICINÁL adj. v. medical.
MEDICIN├üL, -─é adj. Care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ca medicament. ÔŚŐ Plant─â medicinal─â = plant─â ├«ntrebuin╚Ťat─â ca medicament sau ca materie prim─â ├«n industria farmaceutic─â. [< fr. m├ędicinal, cf. lat. medicinalis].
MEDICIN├üL, -─é adj. care se folose╚Öte ca medicament. (< fr. m├ędicinal, lat. medicinalis)
MEDICIN├üL ~─â (~i, ~e) Care are propriet─â╚Ťi de medicament; care serve╚Öte la fabricarea medicamentelor. Plant─â ~─â. /<fr. m├ędicinal, lat. medicinalis
medicinal a. ├«ntrebuin╚Ťat ├«n medicin─â: plante medicinale.
*medicin├íl, -─â adj. (lat. medicinalis, d. medicina, medicin─â, medicament). Care con╚Ťine o substan╚Ť─â vindec─âtoare: ricinu e o plant─â medicinal─â. Care are medicamente: drogherie medicinal─â.
MEDICINAL adj. medicamentos. (Substan╚Ť─â ~.)
medicinal adj. v. MEDICAL.

Medicinal dex online | sinonim

Medicinal definitie

Intrare: medicinal
medicinal adjectiv