Dicționare ale limbii române

14 definiții pentru medicinal

MEDICINÁL, -Ă, medicinali, -e, adj. Folosit ca medicament; din care se prepară medicamente. ◊ Plante medicinale = grup de plante din familii diferite, cultivate sau sălbatice, care, datorită compoziției lor chimice, au proprietăți terapeutice. – Din fr. médicinal, lat. medicinalis.
MEDICINÁL, -Ă, medicinali, -e, adj. Întrebuințat ca medicament; din care se prepară medicamente. ◊ Plante medicinale = grup de plante din familii diferite, cultivate sau sălbatice, care, datorită compoziției lor chimice, au proprietăți terapeutice. – Din fr. médicinal, lat. medicinalis.
MEDICINÁL, -Ă, medicinali, -e, adj. Întrebuințat In medicină ca medicament, cu proprietăți medicamentoase, curative. ◊ Plantă medicinală = plantă care se folosește ca medicament sau ca materie primă în industria farmaceutică.
medicinál adj. m., pl. medicináli; f. medicinálă, pl. medicinále
medicinál adj. m., pl. medicináli; f. sg. medicinálă, pl. medicinále
MEDICINÁL adj. v. medicamentos.
MEDICINÁL adj. v. medical.
MEDICINÁL, -Ă adj. Care se întrebuințează ca medicament. ◊ Plantă medicinală = plantă întrebuințată ca medicament sau ca materie primă în industria farmaceutică. [< fr. médicinal, cf. lat. medicinalis].
MEDICINÁL, -Ă adj. care se folosește ca medicament. (< fr. médicinal, lat. medicinalis)
MEDICINÁL ~ă (~i, ~e) Care are proprietăți de medicament; care servește la fabricarea medicamentelor. Plantă ~ă. /<fr. médicinal, lat. medicinalis
medicinal a. întrebuințat în medicină: plante medicinale.
*medicinál, -ă adj. (lat. medicinalis, d. medicina, medicină, medicament). Care conține o substanță vindecătoare: ricinu e o plantă medicinală. Care are medicamente: drogherie medicinală.
MEDICINAL adj. medicamentos. (Substanță ~.)
medicinal adj. v. MEDICAL.

medicinal definitie

medicinal dex

Intrare: medicinal
medicinal adjectiv