Dicționare ale limbii române

4 definiții pentru mauritian

MAURITIÁN, -Ă, mauritieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația Republicii Mauritius sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Republicii Mauritius sau mauritienilor (1), privitor la Mauritius ori la mauritieni. – Din fr. mauritien.
*mauritián (referitor la Mauritius) [ti pron. ți] (ma-u-, -ti-an) adj. m., s. m., pl. mauritiéni (-ti-eni); adj. f., s. f. mauritiánă, pl. mauritiéne
mauritián, -ă, mauritiéni, -e, s. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Mauritius sau este originară de acolo (Menționat în capitolul Nume proprii geografice și nume de locuitori).
ORGANIZAȚIA COMUNĂ AFRICANĂ ȘI MAURITIANĂ (O.C.A.M.; în fr.: Organisation Commune Africaine et Mauricienne – O.C.A.M.), organizație guvernamentală regională, cu sediul la Bangui (Rep. Centrafricană), creată în 12 febr. 1965, în scopul întăririi cooperării și solidarității africane, accelerării dezvoltării lor economice, sociale și culturale și facilitării consultărilor reciproce în domeniul politicii externe. Între 1965 și 1971 s-a numit Organizația Comună Africană și Malgașă, iar între 1971 și 1974, Organizația Comună Africană, Malgașă și Mauritană. A funcționat până în 1985. Din O.C.A.M. au făcut parte: Benin, Republica Centrafricană, Côte d’Ivoire, Mauritius, Niger, Rwanda, Senegal, Seychelles, Togo și Burkina Faso.

Mauritian dex online | sinonim

Mauritian definitie

Intrare: mauritian (s.m.)
mauritian admite vocativul substantiv masculin
  • silabisire: ma-u-ri-ti-an
  • pronunție: maurițian
Intrare: mauritian (adj.)
mauritian admite vocativul adjectiv
  • silabisire: ma-u-ri-ti-an
  • pronunție: maurițian