Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru matinal

MATIN├üL, -─é, matinali, -e, adj. De diminea╚Ť─â, al dimine╚Ťii, care se petrece diminea╚Ťa. ÔÖŽ (Despre oameni) Care se scoal─â devreme. ÔÇô Din fr. matinal.
MATIN├üL, -─é, matinali, -e, adj. De diminea╚Ť─â, al dimine╚Ťii, care se petrece diminea╚Ťa. ÔÖŽ (Despre oameni) Care se scoal─â devreme. ÔÇô Din fr. matinal.
MATIN├üL, -─é, matinali, -e, adj. De diminea╚Ť─â. Or─â matinal─â. ÔÖŽ (Despre persoane) Care se scoal─â devreme. A doua zi R├«ul Brumaru, mai matinal dec├«t to╚Ťi, cobor├« spilcuit. REBREANU, R. I 228. A doua zi, cucoana Marieta fu mai matinal─â dec├«t Andrei. HOGA╚ś, DR. II 80.
matinál adj. m., pl. matináli; f. matinálă, pl. matinále
matinál adj. m., pl. matináli; f. sg. matinálă, pl. matinále
MATINÁL adj. (înv.) matutin. (O sculare ~.)
Matinal Ôëá seral
MATIN├üL, -─é adj. 1. De diminea╚Ť─â. 2. Care se de╚Öteapt─â, care porne╚Öte la lucru devreme. [< fr. matinal].
MATIN├üL, -─é I. adj. care se petrece diminea╚Ťa; matutinal. ÔŚŐ (despre oameni) care se scoal─â de diminea╚Ť─â. II. s. n. emisiune radiofonic─â de diminea╚Ť─â. (< fr. matinal)
MATIN├üL ~─â (~i, ~e) 1) Care ╚Ťine de diminea╚Ť─â; care se produce diminea╚Ťa. 2) (despre persoane) Care se treze╚Öte de diminea╚Ť─â; obi╚Önuit s─â ├«nceap─â activitatea devreme. /<fr. matinal
matinal a. 1. de diminea╚Ť─â: ochiu aurorei matinal EM.; 2. care se scoal─â de diminea╚Ť─â.
*matin├íl, -─â adj. (fr. matinal, d. matin, diminea╚Ť─â; lat. matutinum [tempus], diminea╚Ť─â, matutinalis, matinal d. Mat├║ta, zei╚Ťa dimine╚Ťi─ş, Aurora). De diminea╚Ť─â: r─âcoarea matinal─â. Care se scoal─â de diminea╚Ť─â: om matinal, az─ş am fost matinal.
MATINAL adj. (înv.) matutin. (O sculare ~.)

Matinal dex online | sinonim

Matinal definitie

Intrare: matinal
matinal adjectiv