Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru marochinerie

MAROCHINĂRÍE, (2, 3) marochinării, s. f. 1. Meseria marochinerului. 2. Atelier sau magazin unde se lucrează sau se vând obiecte din marochin. 3. Obiecte făcute din marochin (sau, p. gener., din orice fel de piele). [Var.: marochineríe s. f.] – Din fr. maroquinerie.
MAROCHINERÍE s. f. v. marochinărie.
MAROCHINĂRÍE, marochinării, s. f. 1. Meseria marochinierului. 2. Atelier sau magazin unde se lucrează sau se vând obiecte din marochin. 3. Obiecte făcute din marochin (sau, p. gener., din orice fel de piele). [Var.: marochineríe s. f.] – Din fr. maroquinerie.
MAROCHINERÍE s. f. v. marochinărie.
MAROCHINĂRÍE, marochinării, s. f. 1. Meseria celui care face obiecte de marochin; atelier sau magazin unde se lucrează sau se vînd obiecte de marochin (sau din orice fel de piele). 2. (Cu sens colectiv) Totalitatea obiectelor făcute din marochin.
marochinăríe s. f., art. marochinăría, g.-d. art. marochinăríei; (ateliere) pl. marochinăríi, art. marochinăríile
marochinăríe s. f., art. marochinăría, g.-d. art. marochinăríei; (ateliere) pl. marochinăríi, art. marochinăríile[1]
MAROCHINĂRÍE s.f. 1. Meseria celui care face obiecte din marochin; atelier, magazin de obiecte din marochin. 2. Obiecte de marochin sau (p. ext.) din orice fel de piele. [Gen. -iei, var. marochinerie s.f. / cf. fr. maroquinerie].
MAROCHINERÍE s.f. v. marochinărie.
MAROCHINĂRÍE s. f. 1. meseria marochinierului; industrie de obiecte din marochin; magazin de asemenea obiecte. 2. obiecte din marochin sau din orice fel de piele. (< fr. maroquinerie)
MAROCHINĂRÍE ~i f. 1) Meseria de marochinier. 2) Atelierul marochinierului. 3) Magazin în care se vând obiecte din marochin. 4) Varietate de obiecte din marochin. [G.-D. marochinăriei] /<fr. maroquinerie[1]

marochinerie definitie

marochinerie dex

Intrare: marochinărie
marochinărie substantiv feminin
marochinerie