Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru marochin─ârie

MAROCHIN─éR├ŹE, (2, 3) marochin─ârii, s. f. 1. Meseria marochinerului. 2. Atelier sau magazin unde se lucreaz─â sau se v├ónd obiecte din marochin. 3. Obiecte f─âcute din marochin (sau, p. gener., din orice fel de piele). [Var.: marochiner├şe s. f.] ÔÇô Din fr. maroquinerie.
MAROCHINER├ŹE s. f. v. marochin─ârie.
MAROCHIN─éR├ŹE, marochin─ârii, s. f. 1. Meseria marochinierului. 2. Atelier sau magazin unde se lucreaz─â sau se v├ónd obiecte din marochin. 3. Obiecte f─âcute din marochin (sau, p. gener., din orice fel de piele). [Var.: marochiner├şe s. f.] ÔÇô Din fr. maroquinerie.
MAROCHINER├ŹE s. f. v. marochin─ârie.
MAROCHIN─éR├ŹE, marochin─ârii, s. f. 1. Meseria celui care face obiecte de marochin; atelier sau magazin unde se lucreaz─â sau se v├«nd obiecte de marochin (sau din orice fel de piele). 2. (Cu sens colectiv) Totalitatea obiectelor f─âcute din marochin.
marochin─âr├şe s. f., art. marochin─âr├şa, g.-d. art. marochin─âr├şei; (ateliere) pl. marochin─âr├şi, art. marochin─âr├şile
marochin─âr├şe s. f., art. marochin─âr├şa, g.-d. art. marochin─âr├şei; (ateliere) pl. marochin─âr├şi, art. marochin─âr├şile[1]
MAROCHIN─éR├ŹE s.f. 1. Meseria celui care face obiecte din marochin; atelier, magazin de obiecte din marochin. 2. Obiecte de marochin sau (p. ext.) din orice fel de piele. [Gen. -iei, var. marochinerie s.f. / cf. fr. maroquinerie].
MAROCHINER├ŹE s.f. v. marochin─ârie.
MAROCHIN─éR├ŹE s. f. 1. meseria marochinierului; industrie de obiecte din marochin; magazin de asemenea obiecte. 2. obiecte din marochin sau din orice fel de piele. (< fr. maroquinerie)
MAROCHIN─éR├ŹE ~i f. 1) Meseria de marochinier. 2) Atelierul marochinierului. 3) Magazin ├«n care se v├ónd obiecte din marochin. 4) Varietate de obiecte din marochin. [G.-D. marochin─âriei] /<fr. maroquinerie[1]

Marochin─ârie dex online | sinonim

Marochin─ârie definitie

Intrare: marochin─ârie
marochin─ârie substantiv feminin
marochinerie