Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru marginal

MARGIN├üL, -─é, marginali, -e, adj. Care se afl─â la margine; spec. (despre note, glose, comentarii) care este scris pe marginea unui text tip─ârit sau a unui manuscris. ÔÖŽ P. ext. (Despre chestiuni, probleme) Secundar. ÔÇô Din fr. marginal.
MARGIN├üL, -─é, marginali, -e, adj. Care se afl─â la margine; spec. (despre note, glose, comentarii) care este scris pe marginea unui text tip─ârit sau a unui manuscris. ÔÖŽ P. ext. (Despre chestiuni, probleme) Secundar. ÔÇô Din fr. marginal.
MARGIN├üL, -─é, marginali, -e, adj. Care se afl─â!a margine; (despre o not─â, un comentariu etc.) care e scris pe marginea unui text tip─ârit sau manuscris. ÔÖŽ (Despre o problem─â, o propunere etc.) Secundar.
marginál adj. m., pl. margináli; f. marginálă, pl. marginále
marginál adj. m., pl. margináli; f. sg. marginálă, pl. marginále
MARGINÁL adj. 1. v. periferic. (Zonă ~.) 2. v. secundar.
Marginal Ôëá central
MARGINÁL, -Ă adj. 1. De margine; scris pe marginea unui text. 2. Secundar. [Cf. fr. marginal, it. marginale].
MARGINÁL, -Ă adj. 1. de margine; scris pe marginea unui text. 2. (fig.) lăturalnic, secundar. (< fr. marginal)
MARGIN├üL ~─â (~i, ~e) 1) Care se afl─â la margine; situat la margine. 2) (despre note, observa╚Ťii, comentarii) Care este scris pe marginea unui text tip─ârit sau a unui manuscris; realizat pe marginea unui text tip─ârit sau a unui manuscris. 3) Care este mai pu╚Ťin important; de importan╚Ť─â minor─â; secundar. /<fr. marginal
marginal a. scris sau tip─ârit pe de margini: note marginale.
*margin├íl, -─â adj. (fr. marginal, it. marginale, d. lat. margo, m├írginis, margine). Pus la margine: note marginale (la c─âr╚Ť─ş), petre marginale (la trotuare).
MARGINAL adj. 1. periferic. (Zonă ~.) 2. colateral, lăturalnic, minor, neimportant, neînsemnat, secundar, (rar) lateral, (fig.) periferic. (O problemă ~.)
MARGIN├üL, -─é (< fr.) adj. 1. Care se afl─â la margine; spec. scris pe marginea unui text manuscris sau tip─ârit. ÔÖŽ Fig. (Despre probleme, situa╚Ťii etc.) Secundar, f─âr─â importan╚Ť─â. 2. (EC. Pol.) Analiz─â m. = tehnic─â de analiz─â a modific─ârii unei variabile dependente cauzat─â de modificarea unei variabile independente (de ex. costul m. este costul suplimentar necesar pentru a asigura cre╚Öterea cu o unitate a volumului produc╚Ťiei fa╚Ť─â de un nivel predeterminat al acestuia).

Marginal dex online | sinonim

Marginal definitie

Intrare: marginal
marginal adjectiv