Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru margarin─â

MARGAR├ŹN─é, (2) margarine, s. f. 1. Produs alimentar asem─ân─âtor cu untul, ob╚Ťinut prin emulsionarea unor gr─âsimi vegetale sau animale cu ap─â sau cu lapte sm├ónt├ónit. 2. Sortiment din acest compus. ÔÇô Din fr. margarine.
MARGAR├ŹN─é s. f. Produs alimentar asem─ân─âtor cu untul, ob╚Ťinut prin emulsionarea unor gr─âsimi vegetale sau animale cu ap─â sau cu lapte sm├ónt├ónit. ÔÇô Din fr. margarine.
MARGAR├ŹN─é s. f. Produs alimentar asem─ân─âtor cu untul, care se ob╚Ťine prin emulsionarea cu zer sau cu lapte sm├«nt├«nit a unor gr─âsimi vegetale sau animale.
!margar├şn─â s. f., g.-d. art. margar├şnei; (sorturi) pl. margar├şne
margar├şn─â s. f., g.-d. art. margar├şnei
MARGAR├ŹN─é s. unt artificial.
MARGAR├ŹN─é s.f. Produs alimentar preparat prin emulsionarea unor gr─âsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte sm├ónt├ónit. [< fr. margarine].
MARGAR├ŹN─é s. f. produs alimentar asem─ân─âtor cu untul, preparat prin emulsionarea unor gr─âsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte sm├ónt├ónit. (< fr. margarine)
MARGAR├ŹN─é f. Produs alimentar, asem─ân─âtor cu untul, ob╚Ťinut dintr-un amestec de gr─âsimi vegetale ╚Öi animale. /<fr. margarine
margarin─â f. 1. substan╚Ť─â ce se afl─â ├«n corpurile grase (s─âu, gr─âsime, unt, uleiu); 2. unt falsificat cu aceast─â substan╚Ť─â.
*margar├şn─â f., pl. e (d. margaric). Chim. Acid margaric combinat cu glicerin─â ╚Öi care se consum─â ca unt.

Margarin─â dex online | sinonim

Margarin─â definitie

Intrare: margarin─â
margarin─â substantiv feminin