Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru margarină

MARGARÍNĂ, (2) margarine, s. f. 1. Produs alimentar asemănător cu untul, obținut prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu apă sau cu lapte smântânit. 2. Sortiment din acest compus. – Din fr. margarine.
MARGARÍNĂ s. f. Produs alimentar asemănător cu untul, obținut prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu apă sau cu lapte smântânit. – Din fr. margarine.
MARGARÍNĂ s. f. Produs alimentar asemănător cu untul, care se obține prin emulsionarea cu zer sau cu lapte smîntînit a unor grăsimi vegetale sau animale.
!margarínă s. f., g.-d. art. margarínei; (sorturi) pl. margaríne
margarínă s. f., g.-d. art. margarínei
MARGARÍNĂ s. unt artificial.
MARGARÍNĂ s.f. Produs alimentar preparat prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte smântânit. [< fr. margarine].
MARGARÍNĂ s. f. produs alimentar asemănător cu untul, preparat prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte smântânit. (< fr. margarine)
MARGARÍNĂ f. Produs alimentar, asemănător cu untul, obținut dintr-un amestec de grăsimi vegetale și animale. /<fr. margarine
margarină f. 1. substanță ce se află în corpurile grase (său, grăsime, unt, uleiu); 2. unt falsificat cu această substanță.
*margarínă f., pl. e (d. margaric). Chim. Acid margaric combinat cu glicerină și care se consumă ca unt.

margarină definitie

margarină dex

Intrare: margarină
margarină substantiv feminin