Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru maramure╚Öean

MARAMURE╚śE├üN, -─é, maramure╚Öeni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoan─â originar─â sau locuitor din Maramure╚Ö; moro╚Öan. 2. Adj. Care apar╚Ťine Maramure╚Öului sau maramure╚Öenilor (1), privitor la Maramure╚Ö ori la maramure╚Öeni. ÔÇô Maramure╚Ö (n. pr.) + suf. -ean.
MARAMURE╚śE├üN, -─é, maramure╚Öeni, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Maramure╚Öului sau este originar─â de acolo; moro╚Öan. 2. Adj. Care apar╚Ťine Maramure╚Öului sau maramure╚Öenilor (1), privitor la Maramure╚Ö sau la maramure╚Öeni, originar din Maramure╚Ö. ÔÇô Maramure╚Ö (n. pr.) + suf. -ean.
MARAMURE╚śE├üN1, -─é, maramure╚Öeni, -e, adj. Din Maramure╚Ö, caracteristic Maramure╚Öului.
MARAMURE╚śE├üN2, -─é, maramure╚Öeni, -e, s. m. ╚Öi f. Locuitor din Maramure╚Ö.
maramure╚Öe├ín adj. m., s. m., pl. maramure╚Ö├ęni; adj. f., s. f. maramure╚Öe├ín─â, pl. maramure╚Ö├ęne
maramureșeán s. m., adj. m. mureșean
MARAMURE╚śE├üN s., adj. 1. s. (reg.) moro╚Öan. 2. adj. (reg.) moro╚Öenesc.
MARAMURE╚śE├üN1 ~e├ín─â (~├ęni, ~├ęne) Care apar╚Ťine Maramure╚Öului sau popula╚Ťiei lui; din Maramure╚Ö. /Maramure╚Ö n. pr. + suf. ~ean
MARAMURE╚śE├üN2 ~e├ín─â (~├ęni, ~├ęne) m. ╚Öi f. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Maramure╚Öului sau este originar─â din Maramure╚Ö. /Maramure╚Ö n. pr. + suf. ~ean
MARAMURE╚śEAN s., adj. 1. s. (reg. ) moro╚Öan. 2. adj. (reg.) moro╚Öenesc.
maramure╚Öe├ín, -─â, maramure╚Öeni, -e, s.m.f., adj. ÔÇô 1. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Maramure╚Öului sau este originar─â din aceast─â regiune, jude╚Ť; moro╚Öan. 2. (adj.) Care apar╚Ťine Maramure╚Öului, privitor la Maramure╚Ö. ÔÖŽ (onom.) Maramure╚Öeanul, supranume. ÔÇô Din n. top. Maramure╚Ö + suf. -ean.

Maramureșean dex online | sinonim

Maramureșean definitie

Intrare: maramureșean (adj.)
maramureșean 1 adj. adjectiv
Intrare: maramureșean (s.m.)
maramureșean 2 s.m. admite vocativul substantiv masculin