Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

11 defini╚Ťii pentru manioc

MANI├ôC s. m. Plant─â erbacee tropical─â, din ale c─ârei tubercule se extrage tapioca (Manihot esculenta); p. ext. tapioc─â. [Pr.: -ni-oc] ÔÇô Din fr. manioc.
MANI├ôC s. m. Plant─â erbacee tropical─â, din ale c─ârei tubercule se extrage tapioca (Manihot esculenta); p. ext. tapioc─â. [Pr.: -ni-oc] ÔÇô Din fr. manioc.
MANIÓC s. m. Plantă erbacee tropicală, din ale cărei tubercule se extrage o făină hrănitoare (Manihot utilissima); p. ext. făina extrasă din tuberculele acestei plante.
mani├│c (-ni-oc) s. m.
mani├│c s. m. (sil. -ni-oc), pl. mani├│ci
MANIÓC s.m. Arbust tropical cu rădăcina în formă de tubercul, din care se extrage o făină hrănitoare; (p. ext.) făină extrasă din această plantă. [Pron. -ni-oc. / < fr. manioc, cf. sp., port. manioca].
MANIÓC s. m. arbust tropical cu rădăcina tubercul, din care se prepară o făină bogată în amidon (tapioca). (< fr. manioc)
MANIÓC m. Plantă exotică din ai cărei tuberculi se extrage tapioca. /<fr. manioc
manioc m. arbust din America: fecula din r─âd─âcina sa serv─â la facerea tapiocei (Jatropha manihot).
*mani├│c m. (fr. manioc, sp. pg. mandioca, cuv. luat din limbile americane). Un gen de e┼şforbiacee din care fac parte ni╚Öte mar─ş ─şerbur─ş din America ╚Öi a c─âror r─âd─âcin─â, cur─â╚Ťat─â de un principi┼ş veninos pe care-l con╚Ťine, d─â o f─âin─â din care se face o p├«ne numit─â de Spaniol─ş cazabe ╚Öi o fecul─â numit─â tapioca. V. tapioca.
Manioc v. Manuel IV 9.

Manioc dex online | sinonim

Manioc definitie

Intrare: manioc
manioc substantiv masculin
  • silabisire: -ni-oc
Intrare: Manioc
Manioc