Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru manager

MÁNAGER, manageri, s. m. 1. Persoană care conduce o entitate economică, îndeplinind, integral sau parțial, funcțiile de previziune și organizare a activității, de coordonare și antrenare a personalului subordonat și de control asupra obiectivelor propuse. 2. Persoană care se ocupă cu problemele administrative și organizatorice ale unui sportiv, ale unei echipe sportive ori ale unui colectiv artistic. [Acc. și: manáger] – Din engl. manager.
MANAGÉR, manageri, s. m. 1. Specialist în management. 2. Persoană care însoțește (în turneu) un sportiv, o echipă sportivă (profesionistă) și care se ocupă de problemele financiare și organizatorice ale competițiilor. – Din engl. manager.
MANAGÉR, manageri, s. m. Persoană care (în țările capitaliste) însoțește (în turneu) un campion sau o echipă sportivă, fiind însărcinată cu aranjarea chestiunilor financiare și organizatorice ale turneului. V. impresar.
!mánager/manáger s. m., pl. mánageri/manágeri
MANAGÉR s.m. Însoțitor al unei echipe sau al unui campion, care se ocupă cu organizarea, cu conducerea și cu chestiunile financiare ale turneelor; impresar. [< engl., fr. manager].
MANAGÉR [MENE-] s. m. 1. cel care conduce o antrepriză, care gerează interesele unui sportiv sau ale unei echipe, care se ocupă cu organizarea și cu chestiunile financiare ale competițiilor; impresar. 2. exponent. (< engl. manager)
MANAGER [pr.: menegér] ~i m. 1) Persoană care însoțește în turneu un sportiv sau o echipă sportivă, fiind responsabilă de problemele financiare și organizatorice; impresar. 2) Persoană care are cunoștințele și talentul necesar pentru a valorifica profitabil resursele umane, financiare și materiale ale unei societăți comerciale, organizații etc. /<engl., fr. manager
mánager s. m.1. Conducător al unei firme ◊ „Prin ce credeți că se justifică succesul «Evenimentului zilei»? În primul rând e datorat managerului său.” ◊ „22” 25 II5 III 93 p. 11. ◊ „SC Agrotransport Brăila Vest SA organizează concurs pentru ocuparea postului de manager al societății [...]” Ev.z. 12 I 95 p. 7; v. și scientologic (1979). ♦ 2. Exponent ◊ „De ce tocmai unitățile cooperației de consum trebuie să se transforme în manager al prostului gust?” R.l. 21 XII 77 p. 2 (din engl., fr. manager; DMN 1950; DN – alt sens, DEX, DN3)
MANÁGER (< engl.) s. m. 1. Persoană care exercită, în mod permanent, conducerea unei entități economice, îndeplinind, integral sau parțial, funcțiile de previziune și organizare a activității, de coordonare și antrenare a personalului subordonat și de control asupra îndeplinirii obiectivelor propuse. 2. Persoană care se ocupă cu problemele administrative și organizatorice ale unui sportiv sau ale unei echipe sportive ori ale unui colectiv artistic.

manager definitie

manager dex

Intrare: manager
manager