Dicționare ale limbii române

9 definiții pentru malahit

MALAHÍT s. n. Carbonat natural de cupru de culoare verde, cristalizat, folosit la fabricarea unor obiecte decorative sau a unor vopsele. [Var.: malachít s. n.] – Din fr. malachite.
MALAHÍT s. n. Carbonat natural de cupru de culoare verde, cristalizat, întrebuințat la fabricarea unor obiecte decorative sau a unor vopsele. [Var.: malachít s. n.] – Din fr. malachite.
MALAHÍT s. n. Mineral de culoare verde, întrebuințat la fabricarea unor obiecte decorative sau a unor vopsele. – Variantă: malachít s. n.
malahít s. n.
malahít s. n.[1]
MALAHÍT s.n. Carbonat natural de cupru de culoare verde, opacă, folosit ca piatră semiprețioasă. [Pl. -turi, -te, var. malachit s.n. / < fr. malachite, cf. gr. malachites].
MALAHÍT s. n. carbonat bazic natural de cupru verde, sticlos, piatră semiprețioasă. (< fr. malachite)
MALAHÍT n. Mineral de culoare verde, folosit la confecționarea obiectelor decorative și în industria vopselelor. /<fr. malachite[1]
MALAHÍT (MALACHÍT) (< fr.) s. n. Carbonat natural bazic de cupru, cristalizat în sistemul monoclinic, de culoare verde și luciu sticlos până la diamantin. Formează agregate stalactitice, reniforme sau cruste, adesea cu structură zonară sau radiară. Este folosit ca minereu de cupru sau ca piatră de ornament. Din m. se confecționează diferite obiecte (casete, cupe) sau podoabe.

malahit definitie

malahit dex

Intrare: malahit (pl. -e)
malahit pl. -e substantiv neutru
Intrare: malahit (pl. -uri)
malahit pl. -uri