Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru magmatic

MAGMÁTIC, -Ă, magmatici, -ce, adj. Care se referă la fenomenul de apariție a magmei. ◊ Proces magmatic = proces de mișcare și de consolidare a magmei în zonele de minimă rezistență ale scoarței Pământului. Rocă magmatică = rocă formată printr-un proces magmatic; rocă eruptivă. – Din fr. magmatique.
MAGMÁTIC, -Ă, magmatici, -ce, adj. Care se referă la procesele de migrațiune, de erupție sau de consolidare a magmei ◊ Proces magmatic = proces de mișcare și de consolidare a magmei în zonele de minimă rezistență ale scoarței Pământului. Rocă magmatică = rocă formată printr-un proces magmatic; rocă eruptivă. – Din fr. magmatique.
magmátic adj. m., pl. magmátici; f. magmátică, pl. magmátice
magmátic adj. m., pl. magmátici; f. sg. magmátică, pl. magmátice
MAGMÁTIC, -Ă adj. Referitor la fenomenul de apariție a magmei și la produsele acesteia; de magmă, al magmei. ◊ Rocă magmatică = rocă rezultată din procesul de solidificare a magmei; rocă eruptivă. [Cf. fr. magmatique].
MAGMÁTIC, -Ă adj. referitor la magmă și la magmatism. ♦ rocă ~ă = (sau eruptivă) = rocă rezultată din procesul de solidificare a magmei. (< fr. magmatique)
MAGMÁTIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de magmă; propriu magmei. Lavă ~că. Proces ~. /<fr. magmatique

magmatic definitie

magmatic dex

Intrare: magmatic
magmatic adjectiv