Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

7 defini╚Ťii pentru magmatic

MAGM├üTIC, -─é, magmatici, -ce, adj. Care se refer─â la fenomenul de apari╚Ťie a magmei. ÔŚŐ Proces magmatic = proces de mi╚Öcare ╚Öi de consolidare a magmei ├«n zonele de minim─â rezisten╚Ť─â ale scoar╚Ťei P─âm├óntului. Roc─â magmatic─â = roc─â format─â printr-un proces magmatic; roc─â eruptiv─â. ÔÇô Din fr. magmatique.
MAGM├üTIC, -─é, magmatici, -ce, adj. Care se refer─â la procesele de migra╚Ťiune, de erup╚Ťie sau de consolidare a magmei ÔŚŐ Proces magmatic = proces de mi╚Öcare ╚Öi de consolidare a magmei ├«n zonele de minim─â rezisten╚Ť─â ale scoar╚Ťei P─âm├óntului. Roc─â magmatic─â = roc─â format─â printr-un proces magmatic; roc─â eruptiv─â. ÔÇô Din fr. magmatique.
magmátic adj. m., pl. magmátici; f. magmátică, pl. magmátice
magmátic adj. m., pl. magmátici; f. sg. magmátică, pl. magmátice
MAGM├üTIC, -─é adj. Referitor la fenomenul de apari╚Ťie a magmei ╚Öi la produsele acesteia; de magm─â, al magmei. ÔŚŐ Roc─â magmatic─â = roc─â rezultat─â din procesul de solidificare a magmei; roc─â eruptiv─â. [Cf. fr. magmatique].
MAGM├üTIC, -─é adj. referitor la magm─â ╚Öi la magmatism. ÔÖŽ roc─â ~─â = (sau eruptiv─â) = roc─â rezultat─â din procesul de solidificare a magmei. (< fr. magmatique)
MAGM├üTIC ~c─â (~ci, ~ce) Care ╚Ťine de magm─â; propriu magmei. Lav─â ~c─â. Proces ~. /<fr. magmatique

Magmatic dex online | sinonim

Magmatic definitie

Intrare: magmatic
magmatic adjectiv