Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru macrostructură

MACROSTRUCTÚRĂ, macrostructuri, s. f. Structura unui corp (metal, aliaj, plantă, animal etc.) așa cum apare la examinarea cu ochiul liber sau cu o lupă. ◊ (În sintagma) Macrostrucțură socială = totalitatea relațiilor și instituțiilor dintr-o societate. – Din fr. macrostructure.
MACROSTRUCTÚRĂ, macrostructuri, s. f. Structura unui metal sau a unui aliaj, așa cum apare la examinarea cu ochiul liber sau cu o lupă. ◊ (În sintagma) Macrostructură socială = totalitatea relațiilor și instituțiilor dintr-o societate. – Din fr. macrostructure.
MACROSTRUCTÚRĂ, macrostructuri, s. f. Structura unui corp așa cum apare la examinarea cu ochiul liber sau cu o lupă care mărește puțin.
!macrostructúră (ma-cros-truc-/-cro-struc-) s. f., g.-d. art. macrostructúrii; pl. macrostructúri
macrostructúră s. f. (sil. -cro-; mf. -struc-), pl. macrostructúri
MACROSTRUCTÚRĂ s.f. 1. Structura unui metal, a unui aliaj etc. vizibilă cu ochiul liber sau cu lupa. 2. (În sociologie) Relațiile sociale la nivelul societății globale. [< fr. macrostructure].
MACROSTRUCTÚRĂ s. f. 1. structură a unui corp (metal, aliaj etc.) vizibilă cu ochiul liber sau cu lupa. ◊ structură a solului predominant din macroagregate. 2. ~ socială = totalitatea relațiilor, rețelelor și instituțiilor la nivelul întregii societăți. (< fr. macrostructure)
MACROSTRUCTÚRĂ ~i f. 1) Structură a unui corp văzută cu ochiul liber sau cu lupa. 2): ~ socială totalitate a relațiilor, rețelelor și a instituțiilor dintr-o societate. /<fr. macrostructure

macrostructură definitie

macrostructură dex

Intrare: macrostructură
macrostructură substantiv feminin
  • silabisire: -cro-; mf. -struc-