Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru luping

LOOPING, loopinguri, s. n. Evoluție acrobatică complexă a unui avion, constând în executarea unei bucle în plan vertical sau oblic. [Pr.: lúping] – Din engl., fr. looping.
LÚPING s. n. v. looping.
LÚPING, lupinguri, s. n. Evoluție acrobatică complexă a unui avion, constând în executarea unei bucle în plan vertical sau oblic. – Din engl., fr. looping.
LOOPING s. n. v. luping.
LÚPING, lupinguri, s. n. Evoluție acrobatică a unui avion, în care acesta descrie o buclă în plan vertical. – Scris și: (după englezește) looping.
looping (angl.) [pron. lúping] (loo-) s. n., pl. loopinguri
lúping s. n., pl. lúpinguri
LÚPING s.n. Evoluție acrobatică în care un avion descrie o buclă în plan vertical. [< engl. looping].
LÚPING s. n. evoluție acrobatică în care un avion descrie o buclă în plan vertical. (< engl., fr. looping)
LÚPING ~uri n. Evoluție acrobatică în care un avion descrie o buclă în plan vertical. /<engl. looping
LUPING figură acrobatică complexă care constă în executarea de către o aeronavă a unei mișcări circulare în plan vertical. Lupingul poate fi executat la diverse înălțimi, în funcție de clasa aeronavei și gradul de antrenament al pilotului. Lupingul este utilizat și de către avioanele de vânătoare în lupta aeriană. Se disting trei variante de luping: normal (cabrajul aeronavei, zbor pe spate, picaj, redresare), inversat (picaj accentuat, zbor pe spate, zbor în cabraj, revenire în poziția inițială) și inversat pe față (zbor pe spate, picaj accentuat, zbor normal, cabraj până la revenirea în poziția inițială pe spate). Lupingul poate fi executat și de către parașutiști, în cădere liberă, fiind figură impusă în programul de acrobație aeriană.

Luping dex online | sinonim

Luping definitie

Intrare: looping
luping substantiv neutru
looping