logistică definitie

2 intrări

17 definiții pentru logistică

LOGÍSTIC, -Ă, logistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Logică simbolică (matematică). 2. S. f. Ansamblul operațiilor care asigură desfășurarea unei activități (în special militare) de amploare. 3. Adj. Referitor la logistică. – Din fr. logistique.
LOGÍSTIC, -Ă, logistici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Logică matematică. 2. Adj. Referitor la logistică (1). – Din fr. logistique.
LOGÍSTICĂ s. f. Curent în filozofia burgheză care, plecînd de la principiile logicii matematice, le denaturează și le falsifică în spiritul idealismului și al metafizicii, trătînd logica formală ca pe un sistem de reguli convenționale și de sisteme arbitrare de combinare a unor simboluri, neindicînd și nereflectînd nici un fel de legături și de raporturi reale.
*logístic adj. m., pl. logístici; f. logístică, pl. logístice
logístică s. f., g.-d. art. logísticii
logístic adj. m., pl. logístici; f. sg. logístică, pl. logístice
logístică s. f., g.-d. art. logísticii
LOGÍSTICĂ s. v. logică matematică.
LOGÍSTIC, -Ă adj. Referitor la logistică. [< fr. logistique].
LOGÍSTICĂ s.f. Logica matematică (sau simbolică). [Gen. -cii. / cf. fr. logistique].
LOGÍSTIC, -Ă, logístici, -e, adj. Referitor la logistică. (<fr. logistique)
LOGÍSTICĂ s. f. 1. Logica simbolică (matematică); denumire a logicii moderne, ca știință combinatorie. 2. Organizarea combinării factorilor de producție și distribuție (materii prime, materiale, instalații, persoane, informații etc.) potrivit scopului de îndeplinit. (< fr. logistique)
LOGÍSTIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de logistică; propriu logisticii. /<fr. logistique
LOGÍSTICĂ f. 1) Ansamblu de operații de deplasare, de organizare, de aprovizionare care permit funcționarea unei armate. 2) Metodele și mijloacele care se ocupă de organizarea funcționării unui serviciu, a unei întreprinderi etc. /<fr. logistique
*logístic, -ă adj. (vgr. logistikós). Relativ la calcul. Logaritmĭ logisticĭ, în care număru 3,600 are ca logaritm 0, ceĭa ce ușurează calculele astronomice din cauza diviziuniĭ cerculuĭ în 360 de grade.
LOGISTICĂ s. (MAT.) logică matematică, logică simbolică.
logístic, -ă adj. Privitor la mijloacele de hrană, de cazare, de transport etc. ◊ „Au mai intrat în țară tone de medicamente [...] aparatură medicală pentru spitale, material logistic modern etc. etc.” R.l. 4 II 93 p. 3. ◊ „Expoziția este organizată cu sprijinul logistic și financiar al Ministerului Culturii din România [...]” ◊ „22” 2531 III 93 p. 15 (din fr. logistique; DEX-S – alt sens)

logistică dex

Intrare: logistic
logistic adjectiv
Intrare: logistică
logistică substantiv feminin