Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru locomobil

LOCOMOBÍL, -Ă, locomobili, -e, adj., s. f. 1. Adj. (Despre mașini) Care poate fi deplasat la locul de utilizare (având roți, tălpi, patine etc.). 2. S. f. Agregat deplasabil pe roți, alcătuit dintr-un generator de abur care folosește combustibil inferior și un motor, care servește la punerea în mișcare a altor mașini (agricole, forestiere etc.). – Din fr. locomobile.
LOCOMOBÍL, -Ă, locomobili, -e, adj., s. f. 1. Adj. (Despre mașini) Care poate fi deplasat la locul de utilizare (având roți, tălpi, patine etc.). 2. S. f. Mașină de forță deplasabilă pe roți, alcătuită dintr-un generator de abur care folosește paie. lemn etc. și un motor, care servește la punerea în mișcare a altor mașini (agricole, forestiere etc.). – Din fr. locomobile.
LOCOMOBÍL, -Ă, locomobili, -e, adj. (Despre mașini) Care poate fi deplasat la locul de utilizare, avînd roți, sanie etc.
locomobíl adj. m., pl. locomobíli; f. locomobílă, pl. locomobíle
locomobíl adj. m., pl. locomobíli, f. sg. locomobílă; pl. locomobíle
LOCOMOBÍL, -Ă adj. (Despre mașini) Care se poate deplasa la locul de utilizare. [< fr. locomobile].
LOCOMOBÍLĂ s.f. Mașină de forță montată pe roți, acționată cu aburi sau cu motor de benzină, care se poate deplasa prin remorcare și se folosește la punerea în mișcare a altor mașini. [< fr. locomobile, cf. lat. locus – loc, mobilis – mobil].
LOCOMOBÍL, -Ă I. adj. (despre mașini) care se poate deplasa la locul de utilizare. II. s. f. mașină de forță montată pe roți, cu aburi sau cu motor de benzină, care se poate deplasa, prin remorcare, servind la punerea în mișcare a altor mașini. (< fr. locomobile)
LOCOMOBÍL ~ă (~i, ~e) f. (despre mașini) Care poate fi deplasat la locul de utilizare. /<fr. locomobile
LOCOMOBÍLĂ ~e Mașină cu motor cu aburi sau cu motor cu explozie, care se poate deplasa dintr-un loc în altul prin remorcare. /<fr. locomobile

Locomobil dex online | sinonim

Locomobil definitie

Intrare: locomobil
locomobil adjectiv