Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru lizier─â

LIZI├ëR─é, liziere, s. f. 1. Zon─â de interferen╚Ť─â la marginea p─âdurii cu terenul ne├«mp─âdurit. 2. F├ó╚Öie ├«ngust─â de stof─â, de m─âtase etc. aplicat─â ca garnitur─â la cus─âturile sau la ├«ndoiturile unui obiect de ├«mbr─âc─âminte. 3. Margine longitudinal─â a unei buc─â╚Ťi de ╚Ťes─âtur─â, pe care se imprim─â marca fabricii ╚Öi calitatea ╚Ťes─âturii. [Pr.: -zi-e-] ÔÇô Din fr. lisi├Ęre.
LIZI├ëR─é, liziere, s. f. 1. Margine a unei p─âduri unde se interfereaz─â p─âdurea cu terenul ne├«mp─âdurit. 2. F├ó╚Öie ├«ngust─â de stof─â, de m─âtase etc. aplicat─â ca garnitur─â la cus─âturile sau la ├«ndoiturile unui obiect de ├«mbr─âc─âminte. 3. Margine longitudinal─â a unei buc─â╚Ťi de ╚Ťes─âtur─â, pe care se imprim─â marca fabricii ╚Öi calitatea ╚Ťes─âturii. [Pr.: -zi-e-] ÔÇô Din fr. lisi├Ęre.
LIZI├ëR─é, liziere, s. f. 1. Margine, parte m─ârgina╚Ö─â (mai ales a unei p─âduri). Dinspre liziera de salc├«mi, noaptea gemu ├«ntr-o extraordinar─â explozie. CAMILAR, N. I 426. 2. F├«╚Öie de ╚Ťes─âtur─â de alt─â culoare, aplicat─â ca garnitur─â la marginea unui ve╚Öm├«nt. ÔÇô Pronun╚Ťat: -zi-e-.
lizi├ęr─â (-zi-e-) s. f., g.-d. art. lizi├ęrei; pl. lizi├ęre
lizi├ęr─â s. f. (sil. -zi-e-), g.-d. art. lizi├ęrei; pl. lizi├ęre
LIZI├ëR─é s.f. Margine (a unei p─âduri). ÔÖŽ F├ó╚Öie ├«ngust─â de stof─â aplicat─â ca garnitur─â la cus─âturile unui ve╚Öm├ónt. [Pron. -zi-e-. / < fr. lisi├Ęre].
LIZI├ëR─é s. f. 1. margine a unei p─âduri, a unei c├ómpii. 2. f├ó╚Öie ├«ngust─â de stof─â aplicat─â ca garnitur─â la cus─âturile unui ve╚Öm├ónt. 3. marginea longitudinal─â a unei stofe. (< fr. lisi├Ęre)
LIZIÉRĂ ~e f. 1) Margine a unei păduri. 2) Bandă îngustă (de stofă, de mătase etc.) aplicată ca garnitură pe marginile unor obiecte de îmbrăcăminte. [G.-D. lizierei; Sil. -zi-e-] /<fr. lisiere

Lizier─â dex online | sinonim

Lizier─â definitie

Intrare: lizier─â
lizier─â substantiv feminin
  • silabisire: -zi-e-