Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

9 defini╚Ťii pentru linoleum

LINOL├ëUM, linoleumuri, s. n. ╚Ües─âtur─â textil─â pe care s-a aplicat un amestec de substan╚Ťe grase, plastifian╚Ťi, coloran╚Ťi etc. ╚Öi care se utilizeaz─â ├«n industrie ca izolant, ├«n gospod─ârie pentru acoperit mese, du╚Öumele etc. [Pr.: -le-um] ÔÇô Din fr. linol├ęum.
LINOL├ëUM, linoleumuri, s. n. ╚Ües─âtur─â textil─â pe care s-a aplicat un amestec de substan╚Ťe grase, plastifian╚Ťi, coloran╚Ťi etc. ╚Öi care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ├«n industrie ca izolant, ├«n gospod─ârie pentru acoperit mese, du╚Öumele etc. [Pr.: -le-um] ÔÇô Din fr. linol├ęum.
LINOL├ëUM s. n. ╚Ües─âtur─â de iut─â pe care s-a aplicat un strat de roz─âtur─â de lemn preparat cu ulei ╚Öi diferi╚Ťi coloran╚Ťi ╚Öi care se ├«ntrebuin╚Ťeaz─â ├«n industrie ca izolant, se a╚Öterne pe mese, pe podea ├«n loc de covor etc.
linol├ęum (-le-um) s. n., art. linol├ęumul; pl. linol├ęumuri
linol├ęum s. n. (sil. -le-um), art. linol├ęumul; pl. linol├ęumuri
LINOL├ëUM s.n. ╚Ües─âtur─â de iut─â impregnat─â cu un amestec preparat din r─âz─âtur─â de plut─â sau de lemn, ulei ╚Öi diferi╚Ťi coloran╚Ťi, care se folose╚Öte ├«n industrie ca izolant, la acoperirea pardoselelor etc. [Pron. -le-um. / < fr. linol├ęum, cf. lat. linum ÔÇô in, oleum ÔÇô ulei].
LINOL├ëUM s. n. ╚Ťes─âtur─â de iut─â impregnat─â cu un amestec din r─âz─âtur─â de plut─â sau de lemn, ulei ╚Öi diferi╚Ťi coloran╚Ťi, folosit ├«n industrie ca izolant la acoperirea pardoselelor etc. (< fr. linol├ęum)
LINOLÉUM ~uri n. Țesătură groasă îmbibată și acoperită cu un strat de linoxină, folosită ca izolant sau ca pardoseală. [Sil.-le-um] /<fr. linoleum
*lin├│leum n. (lat. linum, in, ╚Öi ├│leum, ule─ş). Un fel de mu╚Öama foarte groas─â f─âcut─â dintrÔÇÖo ╚Ťes─âtur─â de ─şut─â acoperit─â pe o parte cu un amestec de ule─ş de in oxidat, f─âin─â de plut─â ╚Öi r─â╚Öin─â (colofoni┼ş), ─şar pe cea-lalt─â cu lac. (A fost inventat─â de Englezu Walton la 1860). ÔÇô Ob. -├ęum.

Linoleum dex online | sinonim

Linoleum definitie

Intrare: linoleum
linoleum substantiv neutru
  • silabisire: -le-um