Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru liliacee

LILIAC├ëE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze ├«ntregi, av├ónd nervuri paralele, ╚Öi cu fructul de obicei o capsul─â sau o bac─â; (╚Öi la sg.) plant─â din aceast─â familie. ÔŚŐ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] ÔÇô Din fr. liliac├ęe.
LILIAC├ëE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze ├«ntregi, av├ónd nervuri paralele, ╚Öi cu fructul de obicei o capsul─â sau o bac─â; (╚Öi la sg.) plant─â din aceast─â familie. ÔŚŐ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] ÔÇô Din fr. liliac├ęes.
LILIAC├ëE s. f. pl. Familie de plante monocotiledonate, cu bulbi sau rizomi, cu frunze ├«ntregi cu nervuri paralele ╚Öi cu fructul o capsul─â, mai rar o bac─â. ÔŚŐ (Adjectival) Crinul este o plant─â liliacee.
liliac├ęe (-li-a-) s. f., art. liliac├ęea, g.-d. art. liliac├ęei; pl. liliac├ęe
liliac├ęe s. f. (sil. -li-a), pl. liliac├ęe
LILIAC├ëE s.f.pl. Familie de plante monocotiledonate, av├ónd ca tip crinul; (la sg.) plant─â din aceast─â familie. [Pron. -li-a-ce-e, sg. invar. / < fr. liliac├ęes, cf. lat. lilium ÔÇô crin].
LILIAC├ëE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate, erbacee ╚Öi lemnoase: crinul. (< fr. liliac├ęes)
LILIAC├ëE f. 1) la pl. Familie de plante erbacee sau lemnoase, cu bulbi sau cu rizomi, variat colorate (reprezentan╚Ťi: usturoiul, ceapa, laleaua etc.). 2) Plant─â din aceast─â familie. [Sil. -li-a-ce-e] /<fr. liliac├ęes, lat. liliaceus

Liliacee dex online | sinonim

Liliacee definitie

Intrare: liliacee
liliacee substantiv feminin
  • silabisire: -li-a