Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru liliacee

LILIACÉE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze întregi, având nervuri paralele, și cu fructul de obicei o capsulă sau o bacă; (și la sg.) plantă din această familie. ◊ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] – Din fr. liliacée.
LILIACÉE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze întregi, având nervuri paralele, și cu fructul de obicei o capsulă sau o bacă; (și la sg.) plantă din această familie. ◊ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] – Din fr. liliacées.
LILIACÉE s. f. pl. Familie de plante monocotiledonate, cu bulbi sau rizomi, cu frunze întregi cu nervuri paralele și cu fructul o capsulă, mai rar o bacă. ◊ (Adjectival) Crinul este o plantă liliacee.
liliacée (-li-a-) s. f., art. liliacéea, g.-d. art. liliacéei; pl. liliacée
liliacée s. f. (sil. -li-a), pl. liliacée
LILIACÉE s.f.pl. Familie de plante monocotiledonate, având ca tip crinul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -li-a-ce-e, sg. invar. / < fr. liliacées, cf. lat. lilium – crin].
LILIACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate, erbacee și lemnoase: crinul. (< fr. liliacées)
LILIACÉE f. 1) la pl. Familie de plante erbacee sau lemnoase, cu bulbi sau cu rizomi, variat colorate (reprezentanți: usturoiul, ceapa, laleaua etc.). 2) Plantă din această familie. [Sil. -li-a-ce-e] /<fr. liliacées, lat. liliaceus

liliacee definitie

liliacee dex

Intrare: liliacee
liliacee substantiv feminin
  • silabisire: -li-a