Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru lichiditate

LICHIDITÁTE, (2) lichidități, s. f. 1. Însușirea de a fi lichid (1). 2. (Fin.) Disponibilitate de active suficiente pentru a face față obligațiilor de plată, când acestea ajung la scadență. – Din fr. liquidité.
LICHIDITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi lichid (1). 2. (Fin.) Totalitatea banilor de care dispune o întreprindere, un patron etc. pentru a face plățile în termen. – Din fr. liquidité.
*lichiditáte s. f., g.-d. art. lichiditắții; (bani) pl. lichiditắți
lichiditáte s. f., pl. lichidități
LICHIDITÁTE s.f. Calitatea, starea a ceea ce este lichid (1). ♦ Situație financiară a unei întreprinderi care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. [Cf. fr. liquidité].
LICHIDITÁTE s. f. 1. însușirea de a fi lichid (II, 1). 2. situație financiară a unei unități economice care dispune de fonduri în casă sau în bancă, putând să facă plățile în termen. ◊ capacitatea unei unități economice de a transforma mijloacele materiale sau creanțele de care dispune în mijloace lichide de plată. ◊ (pl.) bani lichizi (II, 1). (< fr. liquidité, lat. liquiditas)
LICHIDITÁTE f. fin. Totalitate a sumelor de care dispune o întreprindere pentru a face plățile în termen. /<fr. liquidité
*lichiditáte f. (lat. liquiditas, -átis, limpiditate, seninătate). Calitatea de a fi lichid.

Lichiditate dex online | sinonim

Lichiditate definitie

Intrare: lichiditate
lichiditate substantiv feminin