Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru levat─â

LEV├üT─é, levate, s. f. 1. Opera╚Ťie de scoatere a mosoarelor sau a ╚Ťevilor pline de pe ma╚Öinile de semitort sau de filat dintr-o filatur─â. ÔÖŽ Cantitate de fire toarse ob╚Ťinut─â prin aceast─â opera╚Ťie. 2. (La jocul de c─âr╚Ťi) Totalitatea c─âr╚Ťilor pe care unul dintre juc─âtori le poate ridica de pe mas─â pe baza unei c─âr╚Ťi mai mari sau a unui atu. ÔÇô Dup─â fr. lev├ęe.[1]
LEV├üT─é, levate, s. f. 1. Opera╚Ťie de scoatere a mosoarelor sau a ╚Ťevilor pline de pe ma╚Öinile de semitort sau de filat dintr-o filatur─â. ÔÖŽ Cantitate de fire toarse ob╚Ťinut─â prin aceast─â opera╚Ťie. 2. (La jocul de c─âr╚Ťi) Totalitatea c─âr╚Ťilor pe care unul dintre juc─âtori le poate ridica de pe mas─â ├«n baza unei c─âr╚Ťi mai mari sau a unui atu. ÔÇô Dup─â fr. lev├ęe.
LEV├üT─é1, levate, s. f. Cantitatea de fire toarse care se afl─â pe ╚Ťevile fuselor ma╚Öinii de filat dup─â ├«nf─â╚Öurarea complet─â a acestora.
LEV├üT─é2, levate, s. f. (La jocul de c─âr╚Ťi) Totalitatea c─âr╚Ťilor luate cu o carte mai mare sau cu un atu.
levátă s. f., g.-d. art. levátei; pl. leváte
levátă s. f., pl. leváte
LEV├üT─é s.f. 1. Totalitatea c─âr╚Ťilor de joc pe care le str├ónge de pe mas─â cel care a c├ó╚Ötigat la un moment dat. 2. Cantitate de fire toarse aflat─â pe ╚Ťevile ma╚Öinii de filat dup─â ├«nf─â╚Öurarea acestora. [< it. levata, cf. fr. lev├ęe].
LEV├üT─é s. f. 1. totalitatea c─âr╚Ťilor de joc pe care le str├ónge de pe mas─â cel care a c├ó╚Ötigat la un moment dat. 2. scoatere a mosoarelor sau a ╚Ťevilor pline de pe ma╚Öina de filat dup─â ├«nf─â╚Öurarea acestora; cantitatea de fire ob╚Ťinut─â. (dup─â fr. lev├ęe)
lev├ít─â (lev├íte), s. f. ÔÇô Manevr─â la jocul de c─âr╚Ťi. Fr. lev├ęe, sau mai cur├«nd it. levata.
levat─â f. totalitatea c─âr╚Ťilor c─âzute ╚Öi pe care juc─âtorul are drept s─â le ridice (= fr. lev├ęe).
lev├ít─â f., pl. e (it. levata, id.). Luarea ma─ş multor c─âr╚Ť─ş de joc la o bun─â lovitur─â: frumoas─â levat─â!

Levat─â dex online | sinonim

Levat─â definitie

Intrare: levat─â
levat─â substantiv feminin