Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru legislatură

LEGISLATÚRĂ, legislaturi, s. f. Perioadă de timp pentru care este ales sau în care funcționează un organ legislativ. – Din fr. législature.
LEGISLATÚRĂ, legislaturi, s. f. Perioadă legală pentru care este ales sau în care a funcționat un organ legislativ (sau organul suprem al puterii). – Din fr. législature.
LEGISLATÚRĂ, legislaturi, s. f. Perioadă legală pentru care este ales sau în care a funcționat un organ legislativ. Guvernul se pregătea să-și împlinească legislatura întreagă! C. PETRESCU, Î. II 150.
legislatúră s. f., g.-d. art. legislatúrii; pl. legislatúri
legislatúră s. f., g.-d. art. legislatúrii; pl. legislatúri
LEGISLATÚRĂ s.f. Durata mandatului unui organ legislativ. [< fr. législature].
LEGISLATÚRĂ s. f. durata mandatului unui organ legislativ. (< fr. législature)
LEGISLATÚRĂ ~i f. 1) Corp legislativ în funcțiune. 2) Perioadă de timp în care funcționează un organ legislativ. /<fr. législature
legislatură f. 1. totalitatea puterilor constituite cari fac legile; 2. adunarea legislativă în funcțiune; 3. durata puterilor acestei adunări.
*legislatúră f., pl. ĭ (format după legislator, ca lectură-lector). Totalitatea puterilor care concură la facerea legilor. Exercițiu mandatuluĭ uneĭ adunărĭ legislative. Durata eĭ. În Statele Unite, parlamentu local al fiecăruĭ stat.

legislatură definitie

legislatură dex

Intrare: legislatură
legislatură substantiv feminin