Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru legislatur─â

LEGISLAT├ÜR─é, legislaturi, s. f. Perioad─â de timp pentru care este ales sau ├«n care func╚Ťioneaz─â un organ legislativ. ÔÇô Din fr. l├ęgislature.
LEGISLAT├ÜR─é, legislaturi, s. f. Perioad─â legal─â pentru care este ales sau ├«n care a func╚Ťionat un organ legislativ (sau organul suprem al puterii). ÔÇô Din fr. l├ęgislature.
LEGISLAT├ÜR─é, legislaturi, s. f. Perioad─â legal─â pentru care este ales sau ├«n care a func╚Ťionat un organ legislativ. Guvernul se preg─âtea s─â-╚Öi ├«mplineasc─â legislatura ├«ntreag─â! C. PETRESCU, ├Ä. II 150.
legislat├║r─â s. f., g.-d. art. legislat├║rii; pl. legislat├║ri
legislat├║r─â s. f., g.-d. art. legislat├║rii; pl. legislat├║ri
LEGISLAT├ÜR─é s.f. Durata mandatului unui organ legislativ. [< fr. l├ęgislature].
LEGISLAT├ÜR─é s. f. durata mandatului unui organ legislativ. (< fr. l├ęgislature)
LEGISLAT├ÜR─é ~i f. 1) Corp legislativ ├«n func╚Ťiune. 2) Perioad─â de timp ├«n care func╚Ťioneaz─â un organ legislativ. /<fr. l├ęgislature
legislatur─â f. 1. totalitatea puterilor constituite cari fac legile; 2. adunarea legislativ─â ├«n func╚Ťiune; 3. durata puterilor acestei adun─âri.
*legislat├║r─â f., pl. ─ş (format dup─â legislator, ca lectur─â-lector). Totalitatea puterilor care concur─â la facerea legilor. Exerci╚Ťiu mandatulu─ş une─ş adun─âr─ş legislative. Durata e─ş. ├Än Statele Unite, parlamentu local al fiec─âru─ş stat.

Legislatur─â dex online | sinonim

Legislatur─â definitie

Intrare: legislatur─â
legislatur─â substantiv feminin