Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

6 defini╚Ťii pentru leasing

LEASING s. n. Opera╚Ťiune ├«n care un locator (1) se oblig─â ca, la solicitarea unui utilizator, s─â cumpere sau s─â preia de la un furnizor un bun mobil ori imobil ╚Öi s─â transmit─â utilizatorului posesia sau folosin╚Ťa asupra acestuia, contra unei pl─â╚Ťi, numite redeven╚Ť─â, ├«n scopul exploat─ârii ori, dup─â caz, al achizi╚Ťion─ârii bunului. [Pr.: lizing] ÔÇô Cuv. engl.
leasing (angl.) [pron. l├şzing] (lea-) s. n., art. leasingul
LEASING s.n. Sistem de finan╚Ťare a investi╚Ťiilor, const├ónd din ├«nchirierea de materiale, ma╚Öini ╚Öi utilaje moderne de la societ─â╚Ťi specializate. [Pron. l├ş-zin. / < engl. leasing].
LEASING [L├ŹZING] s. n. form─â de ├«nchiriere de ma╚Öini ╚Öi utilaje moderne, de mijloace de transport etc. de c─âtre ├«ntreprinderi, de la produc─âtori sau societ─â╚Ťi specializate, pe o perioad─â determinat─â. ÔÖŽ contract ~ = contract financiar prin care este prev─âzut un import temporar, la expirarea c─âruia beneficiarul poate cump─âra bunurile mobile ╚Öi imobile ce i-au fost ├«nchiriate de produc─âtor. (< engl. leasing)
LEASING [pr.: l├şzing] n. Sistem de finan╚Ťare a investi╚Ťiilor conform c─âruia o ├«ntreprindere poate ├«nchiria materiale, ma╚Öini, utilaje de la societ─â╚Ťi specializate. /Cuv. engl.
LEASING [l├ş:si┼ő] (cuv. engl.) s. n. Opera╚Ťiune economic─â ╚Öi juridic─â prin care o parte, numit─â locator/finan╚Ťator, transmite dreptul de folosin╚Ť─â asupra unui bun aflat ├«n proprietatea sa unei alte p─âr╚Ťi, numit─â utilizator, la solicitarea acesteia ╚Öi pentru o anumit─â perioad─â de timp, contra unei sume periodice, numit─â rat─â de l. La sf├ór╚Öitul perioadei prev─âzute ├«n contractul de l., locatorul/finan╚Ťatorul se oblig─â s─â respecte dreptul de op╚Ťiune al utilizatorului de a cump─âra bunul, de a prelungi contractul de l. sau de a ├«nceta raporturile contractuale. Pot constitui obiect al unei opera╚Ťiuni/contract de l. bunurile imobile ╚Öi bunurile mobile de folosin╚Ť─â ├«ndelungat─â aflate ├«n circuitul civil.

Leasing dex online | sinonim

Leasing definitie

Intrare: leasing
leasing substantiv neutru
  • pronun╚Ťie: l├şzing