Dicționare ale limbii române

12 definiții pentru largo

LÁRGO adv. (Indică modul de executare a unei lucrări muzicale) Într-un tempo foarte lent. ♦ (Substantivat, n.) Compoziție sau parte dintr-o compoziție muzicală creată în acest tempo. – Cuv. it.
LÁRGO adv. (Indică modul de executare a unei bucăți muzicale) Într-un tempo foarte lent. ♦ (Substantivat, n.) Compoziție sau parte dintr-o compoziție muzicală creată în acest tempo. – Cuv. it.
LÁRGO adv. (Indicînd modul de executare a unei bucăți muzicale) Într-un tempo rar de tot; lento. ♦ (Substantivat) Lucrare muzicală executată în acest tempo.
lárgo (it.) adv., s. n.
lárgo adv.
lárgo s. n.
LÁRGO adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Cu o mișcare înceată și amplă; rar, lento. // s.n. Bucată muzicală care se execută în acest tempo. [< it. largo].
LÁRGO I. adv. (muz.) cu o mișcare înceată și amplă; lento. II. s. n. piesă, parte a unei compoziții scrise în acest tempo. (< it. largo)
LÁRGO adv. muz. 1) Executat foarte lent și cu mișcare amplă. 2) Compoziție muzicală concepută astfel. /<it. largo
*lárgo adv. Muz. Cuv. it. care înseamnă „foarte încet”. S. n. Bucată în această măsură.
largo (cuv. it. „larg, întins”) 1. Indicație de tempo (2) care desemnează cea mai rară mișcare posibilă, la fel de rară ca grave* fără a avea însă caracterul sumbru al acesteia. 2. Ca substantiv, desemnează o piesă sau o parte de suită*, sonată* etc., scrisă în acest tempo. Un exemplu celebru îl constituie Largo de Händel, titlu sub care este cunoscută aria Ombra mai fu din opera Xerxes.
LARGO CABALLERO [kabaλero], Francisco (1869-1946), om politic spaniol. Lider al aripii de stânga a Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol. Prim-min. și ministru de Război (1936-1937) al guvernului republican spaniol. Exilat în Franța (1939), a fost internat în lagăr de naziști (1942-1945).

Largo dex online | sinonim

Largo definitie

Intrare: largo
largo adverb substantiv neutru