Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

10 defini╚Ťii pentru largat

LARG├ü, larghez, vb. I. Tranz. A desprinde un obiect (balast, lest) dintr-o aeronav─â ├«n zbor, prin aruncare sau cu ajutorul unui mecanism. ÔÇô Din fr. larguer, it. largare.
LARG├ü, larghez, vb. I. Tranz. A desprinde un obiect (balast, lest) dintr-o aeronav─â ├«n zbor, prin aruncare sau cu ajutorul unui mecanism. ÔÇô Din fr. larguer, it. largare.
largá (a ~) vb., ind. prez. 3 largheáză
larg├í vb., ind. prez. 1 sg. largh├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. larghe├íz─â
LARG├ü vb. I. tr. A desprinde dintr-o aeronav─â un obiect pentru a fi lansat ├«n timpul zborului. ÔÖŽ A ├«ndep─ârta o ambarca╚Ťie de la chei sau de la nav─â cu ajutorul unei c─ângi. [< fr. larguer, it. largare].
LARG├ü vb. tr. 1. a desprinde dintr-o aeronav─â un obiect pentru a fi lansat ├«n timpul zborului. 2. a ├«ndep─ârta o ambarca╚Ťie de la chei sau de la nav─â cu ajutorul unei c─ângi. 3. a desf─â╚Öura larg vela sau voalura para╚Öutei. (< fr. larguer, it. largare)
A LARG├ü ~gh├ęz tranz. (balasturi, lesturi, para╚Öuti╚Öti) A desprinde dintr-o aeronav─â ├«n zbor l─âs├ónd s─â cad─â. /<fr. larquer, it. largare
larg├í vb. I (av.) A arunca ceva dintr-o aeronav─â ├«n zbor ÔŚŐ ÔÇ×Dup─â ce tonele de combustibil au fost largate, avionul a intrat ├«n procedura de aterizare.ÔÇŁ Ev.z. 2 X 95 p. 3 (din it. largare, fr. larguer; PR 1960, DMC 1968; DEX)
larga (cuv. lat.), valoare de not─â* ├«n tratatele de musica mensurata* ale sec. 14-15 care este mai mare dec├ót maxima* ╚Öi care se deosebe╚Öte de aceasta printr-un corp mai mare ╚Öi prin mai multe codi╚Ťe (lat. caudae).
LARGA, r├óu ├«n rep. Moldova, afluent stg. al Prutului; lungime: c. 30 km. Izv. din apropierea com. L─ârgu╚Ťa (jud. Cahul), de la 200 m alt. Pe r├óul L., la 7 iul. 1770, armatele ruse, conduse de mare╚Öalul P.A. Rumean╚Ťev, i-au ├«nvins pe turci; al─âturi de ru╚Öi au luptat ╚Öi voluntari moldoveni.

Largat dex online | sinonim

Largat definitie

Intrare: larga
larga verb grupa I conjugarea a II-a
Intrare: largat
largat participiu