Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru lanolină

LANOLÍNĂ, lanoline, s. f. Substanță grasă obținută prin prelucrarea lânii brute de oi și folosită în industrie, în medicină și în cosmetică. – Din fr. lanoline.
LANOLÍNĂ, lanoline, s. f. Substanță grasă obținută prin prelucrarea lânii brute de oi și întrebuințată în industrie, în medicină și în cosmetică. – Din fr. lanoline.
LANOLÍNĂ s. f., Substanță grasă, obținută prin spălarea lînei brute sau printr-o operație de extragere cu ajutorul solvenților și întrebuințată în industrie, în medicină, în cosmetică.
lanolínă s. f., g.-d. art. lanolínei; pl. lanolíne
lanolínă s. f., g.-d. art. lanolínei; pl. lanolíne
LANOLÍNĂ s.f. Substanță grasă gălbuie, care rezultă din spălarea lânii brute, întrebuințată în medicină, în industrie, în cosmetică etc. [< fr. lanoline].
LANOLÍNĂ s. f. substanță grasă, gălbuie, din spălarea lânii brute, folosită în medicină, în industrie și în cosmetică. (< fr. lanoline)
LANOLÍNĂ ~e f. Substanță grasă, secretată de pielea oilor și obținută prin prelucrarea lânii acestora, folosită în industrie, medicină și cosmetică. Cremă cu ~. [G.-D. lanolinei] /<fr. lanoline
lanolìnă f. substanță grasă de lână spălată, protege în contra infecțiunilor cutanate.
*lanolínă f., pl. e (lat. lana, lînă, óleum, uleĭ, și sufixu -ină). Un fel de grăsime care se scoate din usucu lîniĭ de oaĭe și care se întrebuințează, ca și vaselina, ca alifie: lanolină boricată, fenicată.
lanolină, lanoline s. f. 1. om bun la suflet / cumsecade / generos. 2. (intl.) om naiv / credul.

lanolină definitie

lanolină dex

Intrare: lanolină
lanolină substantiv feminin