Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru kefir

chefír sn [At: DEX2 / E: fr kéfir, képhir] Produs lactat preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice importante.
CHEFÍR, chefiruri, s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
CHEFÍR s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
CHEFÍR s. n. Lapte ușor acidulat, obținut prin fermentarea pe cale artificială a laptelui dulce cu ajutorul unui ferment.
CHEFÍR s. n. Lapte ușor acidulat, obținut prin fermentarea artificială a laptelui dulce. – Fr. kéfir, képhir.
chefír s. n., pl. chefíruri
chefír s. n., pl. chefíruri
CHEFÍR s.n. Băutură acrișoară, rezultată din fermentarea artificială a laptelui dulce. [Pl. -re, -ruri. / < fr. kéfir].
CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. kéfir, rus. kefir)
CHEFÍR n. Produs lactat acidulat, preparat din lapte dulce. /<fr. kéfir, képhir
kefir-kumis n. numele iaurtului turcesc sau tătăresc, recomandat în medicină contra ftiziei.
*kefír n. O băutură gazoasă fermentată de un gust acrișor și pe care munteniĭ din Caŭcaz o fac din zer pus să fermenteze cu un fel de ferment numit grăunte de kefir. E recomandată contre ofticiĭ.
CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, ușor alcoolizat, obținut prin dubla fermentare – lactică și alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din țările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir.

Kefir dex online | sinonim

Kefir definitie

Intrare: chefir
kefir substantiv neutru
chefir 2 pl. -e substantiv neutru
chefir 1 pl. -uri substantiv neutru