Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru kefir

chef├şr sn [At: DEX2 / E: fr k├ęfir, k├ęphir] Produs lactat preparat din lapte integral sau sm├ónt├ónit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o b─âutur─â gustoas─â, cu valoare nutritiv─â ╚Öi cu propriet─â╚Ťi terapeutice importante.
CHEF├ŹR, chefiruri, s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau sm├ónt├ónit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o b─âutur─â gustoas─â, cu valoare nutritiv─â ╚Öi cu propriet─â╚Ťi terapeutice ├«nsemnate. ÔÇô Din fr. k├ęfir, k├ęphir.
CHEF├ŹR s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau sm├ónt├ónit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o b─âutur─â gustoas─â, cu valoare nutritiv─â ╚Öi cu propriet─â╚Ťi terapeutice ├«nsemnate. ÔÇô Din fr. k├ęfir, k├ęphir.
CHEF├ŹR s. n. Lapte u╚Öor acidulat, ob╚Ťinut prin fermentarea pe cale artificial─â a laptelui dulce cu ajutorul unui ferment.
CHEF├ŹR s. n. Lapte u╚Öor acidulat, ob╚Ťinut prin fermentarea artificial─â a laptelui dulce. ÔÇô Fr. k├ęfir, k├ęphir.
chef├şr s. n., pl. chef├şruri
chef├şr s. n., pl. chef├şruri
CHEF├ŹR s.n. B─âutur─â acri╚Öoar─â, rezultat─â din fermentarea artificial─â a laptelui dulce. [Pl. -re, -ruri. / < fr. k├ęfir].
CHEF├ŹR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. k├ęfir, rus. kefir)
CHEF├ŹR n. Produs lactat acidulat, preparat din lapte dulce. /<fr. k├ęfir, k├ęphir
kefir-kumis n. numele iaurtului turcesc sau tătăresc, recomandat în medicină contra ftiziei.
*kef├şr n. O b─âutur─â gazoas─â fermentat─â de un gust acri╚Öor ╚Öi pe care munteni─ş din Ca┼şcaz o fac din zer pus s─â fermenteze cu un fel de ferment numit gr─âunte de kefir. E recomandat─â contre oftici─ş.
CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, u╚Öor alcoolizat, ob╚Ťinut prin dubla fermentare ÔÇô lactic─â ╚Öi alcoolic─â ÔÇô a laptelui de vac─â. Produsul original din ╚Ť─ârile caucaziene se face din lapte de iap─â; rus. kefir.

Kefir dex online | sinonim

Kefir definitie

Intrare: chefir
kefir substantiv neutru
chefir 2 pl. -e substantiv neutru
chefir 1 pl. -uri substantiv neutru