Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

2 intr─âri

8 defini╚Ťii pentru kazah─â

KAZ├üH, -─é, kazahi, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. 1. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia Kazahstanului sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Kazahstanului sau kazahilor (1), privitor la Kazahstan ori la kazahi. ÔÇô Din rus. kazah.
KAZ├üH, -─é, kazahi, -e, s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi f. 1. Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Kazahstanului sau este originar─â de acolo. 2. Adj. Care apar╚Ťine Kazahstanului sau popula╚Ťiei lui, privitor la Kazahstan sau la popula╚Ťia lui. ÔÇô Din rus. kazah.
kazáh (referitor la Kazahstan) adj. m., s. m., pl. kazáhi; adj. f., s. f. kazáhă, pl. kazáhe
kazáh s. m., adj. m., pl. kazáhi; f. sg. kazáhă, g.-d. art. kazáhei, pl. kazáhe
KAZÁH ~ 3. s. n. Dialect turc, înrudit cu cel kirghiz (3.), vorbit de kazahi. (1.- 3. cf. fr. kazakh)
KAZ├üH1 ~─â (~i, ~e) Care apar╚Ťine Kazahstanului sau popula╚Ťiei lui. /< rus. Kazah
KAZ├üH2 ~─â (~i, ~e) Persoan─â care face parte din popula╚Ťia de baz─â a Kazahstanului sau este originar─â din Kazahstan. /< rus. Kazah
KAZ├üH, -─é s. m. ╚Öi f., adj. 1. S. m. ╚Öi s. f. (La m. pl.) Popor care s-a format ca na╚Ťiune pe teritoriul Kazahstanului. Mai tr─âiesc ├«n Uzbekistan, Turkmenistan, China ╚Öi Mongolia. De religie musulman─â sunnit─â. ÔÖŽ Persoan─â care apar╚Ťine acestui popor sau este originar─â din Kazahstan. ÔÖŽ (Substantivat f.) Limb─â din familia altaic─â, ramura turcic─â, vorbit─â ├«n Kazahstan, China, Mongolia. Limba oficial─â ├«n Kazahstan. Format─â ├«n sec. 15-16, are trei dialecte apropiate. A folosit ini╚Ťial alfabetul arab. Din 1947 a fost introdus alfabetul rus, cu 9 litere suplimentare. 2. Adj. Care apar╚Ťine Kazahstanului sau kazahilor, privitor la Kazahstan sau la kazahi.

Kazah─â dex online | sinonim

Kazah─â definitie

Intrare: kazah (adj.)
kazah admite vocativul adjectiv
Intrare: kazah─â
kazah─â admite vocativul substantiv feminin