Dicționare ale limbii române

7 definiții pentru juglandacee

JUGLANDACÉE, juglandacee, s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase, cu frunze compuse, cu flori unisexuate (cele mascule în formă de amenți, cele femele solitare sau în grupe mici) și cu fructe nucule sau drupe; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. juglandacée.
JUGLANDACÉE, juglandacee, s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase, cu frunze compuse, cu flori unisexuate (cele mascule în formă de amenți, cele femele solitare sau în grupe mici) și cu fructele nucule sau drupe; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. juglandacées.
juglandacée (ju-glan-) s. f., art. juglandacéea, g.-d. art. juglandacéei; pl. juglandacée
juglandacée s. f., pl. (sil. -glan-) [j pron.i] juglandacée
JUGLANDACÉE s.f.pl. Familie de plante lemnoase, apetale, având ca tip nucul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. juglandacées].
JUGLANDACÉE IU-/ s. f. pl. familie de plante lemnoase, dicotiledonate apetale: nucul, hocori. (< fr. juglandacées)
JUGLANDÁCEE (< fr. {i}; {s} lat. iugland- „nuc”) s. f. pl. Familie de plante lemnoase dicotiledonate, cu frunze alterne compuse, căzătoare, flori unisexuate (cele mascule dispuse în amenți, cele femele solitare sau în grupe mici) și fruct drupă dehiscentă sau nuculă aripată. Cotiledoanele sunt bogate în ulei comestibil, iar lemnul este prețios.

juglandacee definitie

juglandacee dex

Intrare: juglandacee
juglandacee substantiv feminin
  • silabisire: ju-glan-