jocheu definitie

16 definiții pentru jocheu

JOCHÉI s. m. v. jocheu.
JOCHÉU, jochei, s. m. Călăreț specializat în conducerea cailor la alergările de galop și de obstacole de pe hipodrom. [Var.: jochéi s. m.] – Din fr., engl. jockey.
JOCHÉI s. m. v. jocheu.
JOCHÉU, jochei, s. m. Călăreț specializat în conducerea cailor la alergările de galop și de obstacole de pe hipodrom. [Var.: jochéi s. m.] – Din fr., engl. jockey.
JOCHÉU, jochei, s. m. Sportiv care călărește sau conduce caii în timpul alergărilor și la antrenament. O figură lunguiață, streină, cu tîmplele indecent goale și cu părul scurt lipit pe scăfîrlie ca o caschetă de jocheu fără cozoroc. C. PETRESCU, C. V. 46. Iapa sură, pe care o încăleca un jocheu a nu știu cărui domn, era mai mare decît armăsarul. NEGRUZZI, S. I 42.
jochéu s. m., art. jochéul; pl. jochéi, art. jochéii
jochéu s. m., art. jochéul; pl. jochéi, art. jochéii[1]
JOCHÉU s. v. fecior, lacheu, valet.[1]
JOCHÉI s.m. v. jocheu.
JOCHÉU s.m. Călăreț profesionist care călărește caii la curse și la antrenamente. [Pron. jo-cheu, var. jochei s.m. / < pl. jochei, fr., engl. jockey].
JOCHÉU s. m. călăreț profesionist care călărește caii la curse și la antrenamente. (< fr., engl. jockey)
jochéu (jochéi), s. m. – Călăreț specializat în conducerea cailor la jocurile de curse. Engl. jockey, prin intermediul fr.
JOCHÉU ~i m. Călăreț profesionist, specializat în conducerea cailor la alergările de galop și de obstacole. /<fr., engl. jockey[1]
jockey m. 1. fecior ce mână o trăsură; 2. fecior care încalecă caii la curse: jockey-club, destinat a dirija diferitele societăți de curse.
* jochéŭ m. (fr. jockey, d. engl. jockey, dim. d. Jack, Iacob). Acela care, pentru banĭ, călărește caiĭ altuĭa la alergărĭ.
jocheu s. v. FECIOR. LACHEU. VALET.

jocheu dex

Intrare: jocheu
jochei substantiv masculin admite vocativul
jocheu substantiv masculin admite vocativul