Dicționare ale limbii române

13 definiții pentru jerse

JERSÉ s. n. v. jerseu.
JERSÉU, jersee, s. n. 1. Obiect de îmbrăcăminte tricotat sau împletit, din lână, din bumbac etc., de obicei cu mâneci lungi și deschis în față, care acoperă partea de sus a corpului. 2. Țesătură elastică tricotată, de lână, de bumbac, de mătase etc., din care se fac obiecte de îmbrăcăminte; tricot. [Pl. și: jerseuri. – Var.: jersé s. n.] – Din fr. jersey.
JERSÉ s. n. v. jerseu.
JERSÉU, jerseuri, s. n. 1. Obiect de îmbrăcăminte tricotat sau împletit, din lână, din bumbac etc., de obicei cu mâneci lungi și deschis în față, care acoperă partea de sus a corpului. 2. Țesătură elastică tricotată, de lână, de bumbac, de mătase etc., din care se fac obiecte de îmbrăcăminte; tricot. [Pl. și: jersee. – Var.: jersé s. n.] – Din fr. jersey.
JERSÉU, jersee și jerseuri, s. n. 1. Obiect de îmbrăcăminte tricotat, de lînă, bumbac etc. care acoperă partea de sus a corpului, de obicei cu mîneci lungi și deschis în față. V. pulover. Și-așa trăiesc împletind jersee. CAMILAR, N. II 169. 2. Țesătură elastică de lînă, de bumbac sau de mătase. O rochie de jerseu de lînă.
jerséu s. n., art. jerséul; pl. jersée/jerséuri
jerséu s. n., art. jerséul; pl. jerséuri /jersée[1]
JERSÉU s. pulover.[1]
JERSÉ s.n. v. jerseu.
JERSÉU s.n. 1. Țesătură elastică de lână, de fire sintetice, de bumbac sau de mătase, din care se fac obiecte de îmbrăcăminte. 2. Obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau din bumbac, care se poartă peste partea de sus a corpului. V. pulover. [Pron. -seu, pl. -euri, var. jerse s.n. / < fr. jersey].
JERSÉU s. n. 1. țesătură elastică de lână, de fire sintetice, bumbac sau mătase. 2. obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau bumbac, peste partea de sus a corpului. (< fr. jersey)
jerséu (jerséuri), s. n. – Obiect de îmbrăcăminte împletit din lînă, deschis în față. Fr. jersey.
JERSÉU ~uri n. 1) Țesătură elastică, tricotată din lână, bumbac sau mătase, folosită la confecțonarea obiectelor de îmbrăcăminte; tricot. 2) Obiect de îmbrăcăminte tricotat, lung până la brâu și deschis în față, de obicei cu mâneci lungi, purtat peste bluză sau rochie. [Pl. jersee] /<fr. jersey[1]

Jerse dex online | sinonim

Jerse definitie

Intrare: jerseu
jerseu 1 pl. -e substantiv neutru
jerseu 2 pl. -uri substantiv neutru
jerse substantiv neutru