jeleu definitie

9 definiții pentru jeleu

JELÉU, jeleuri, s. n. 1. Peltea. 2. Preparat de cofetărie sub formă de gel, obținut din jeleu (1) amestecat cu sucuri de fructe și acoperit cu un strat de zahăr tos. – Din fr. gelée.
JELÉU, jeleuri, s. n. 1. Peltea. 2. Preparat de cofetărie sub formă de gel, obținut din jeleu (1) amestecat cu sucuri de fructe și acoperit cu un strat de zahăr tos. – Din fr. gelée.
JELÉU, jeleuri, s. n. Preparat dulce făcut din suc de fructe fiert cu zahăr și care are un aspect gelatinos.
jeléu s. n., art. jeléul; pl. jeléuri
jeléu s. n., art. jeléul; pl. jeléuri
JELÉU s.n. Preparat culinar cu aspect gelatinos, obținut din suc de fructe fiert cu zahăr. [Pl. -uri. / < fr. gelée].
JELÉU s. n. preparat culinar dulce, cu aspect gelatinos, obținut din suc de fructe fiert cu zahăr. (< fr. jelée)
JELÉU ~ri n. Produs de cofetărie gelatinos, preparat din suc de fructe cu (mult) zahăr; peltea. /<fr. gelée
JELEU, jeleuri, s.n. 1. Suc de fructe cu adaos de zahăr, fiert până capătă aspect de gel; industrial, se obține prin adăugarea unui gelifiant; sin. peltea. 2. Sirop sau piure de fructe, simplu sau aromatizat cu vin sau lichior, amestecat cu gelatină sau alt gelifiant, mulat în forme și lăsat să se închege la rece, apoi răsturnat și servit ca desert; fr. gelée, germ. Gelee. 3. Produs zaharos cu aspect de bomboană, confecționat din jeleu (1), variat colorat, pudrat cu zahăr.

jeleu dex

Intrare: jeleu
jeleu substantiv neutru