Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru ireparabil

IREPAR├üBIL, -─é, ireparabili, -e, adj. Care nu se mai poate repara, ├«ndrepta sau corecta; nereparabil. ÔÇô Din fr. irr├ęparable, lat. irreparabilis.
IREPAR├üBIL, -─é, ireparabili, -e, adj. Care nu se mai poate repara, ├«ndrepta sau corecta; nereparabil. ÔÇô Din fr. irr├ęparable, lat. irreparabilis.
IREPAR├üBIL, -─é, ireparabili, -e, adj. Care nu se poate repara, ├«ndrepta sau corecta. V. iremediabil. Totul e s─â nu se ├«nt├«mple nimic ireparabil azi sau m├«ine. CAMIL PETRESCU, O. II 234. Se privir─â cu ur─â, cu o s─âlbatec─â poft─â de a-╚Öi spune cuvinte grele... ireparabile. VLAHU╚Ü─é, O. A. III 162. ÔŚŐ (Adesea ├«n leg─âtur─â cu pierderea provocat─â de moartea cuiva) Bilete cu negru chenar au fost trimise pretutindeni ca s─â anun╚Ťe ireparabil─â pierdere. ANGHEL, PR. 65.
ireparábil adj. m., pl. ireparábili; f. ireparábilă, pl. ireparábile
ireparábil adj. m. reparabil
IREPARÁBIL adj. iremediabil. (O greșeală ~.)
Ireparabil Ôëá reparabil
IREPAR├üBIL, -─é adj. De nereparat, de ne├«ndreptat. [Cf. fr. irr├ęparable].
IREPAR├üBIL, -─é adj. de nereparat, de ne├«ndreptat. (< fr. irr├ęparable, lat. irreparabilis)
IREPAR├üBIL ~─â (~i, ~e) 1) Care nu poate fi reparat; de nereparat. 2) Care nu poate fi remediat; de ne├«ndreptat; iremediabil; irecuperabil. /<fr. irr├ęparable, lat. irreparabilis
ireparabil a. ce nu se poate repara: pierdere ireparabil─â.
*ireparábil, -ă adj. (lat. irreparabilis). Care nu se poate repara: nenorocire, perdere ireparabilă. Adv. În mod ireparabil.
IREPARABIL adj. iremediabil. (O greșeală ~.)

Ireparabil dex online | sinonim

Ireparabil definitie

Intrare: ireparabil
ireparabil adjectiv