Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru irenologie

IRENOLOGÍE s. f. Domeniu al politologiei care se ocupă cu studierea măsurilor pentru menținerea păcii sau pentru restabilirea ei. – Din fr. irénologie.
IRENOLOGÍE s. f. Domeniu al politologiei care se ocupă cu studierea măsurilor pentru menținerea păcii sau pentru restabilirea ei. – Din fr. irénologie.
irenologíe s. f., g.-d. art. irenologíei
IRENOLOGÍE s.f. Ramură a politologiei care se ocupă cu studierea măsurilor de natură să asigure menținerea păcii sau restabilirea ei. [Cf. fr. irénologie, it. irenologia].
IRENOLOGÍE s. f. ramură a politologiei care studiază măsurile de natură să asigure menținerea păcii sau restabilirea ei. (< fr. irénologie)
IRENOLOGÍE f. Ramură a politologiei care studiază căile și mijloacele de menținere a păcii. /<it. irenologia, fr. irénologie
irenologíe s. f. Știința păcii ◊ „Între irenologie și polemologie. Pe baza studiilor existente, se precizează că irenologia desemnează studierea unor modele de organizare pașnică a societății umane, de eradicare a conflictelor, de promovare a înțelegerii, a unor scopuri globale comune, punctul de convergență reprezentându-l eforturile pentru statornicirea unei noi ordini mondiale.” Fl. 8 II 85 p. 31; v. și pacologie (din fr. irénologie, it. irenologia; DN3)
IRENO- „pace”. ◊ gr. eirene „pace” > fr. iréno-, it. id. > rom. ireno-. □ ~logie (v. -logie1), s. f., ramură a politologiei care studiază măsurile care asigură menținerea sau restabilirea păcii.

irenologie definitie

irenologie dex

Intrare: irenologie
irenologie substantiv feminin