Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru irenologie

IRENOLOG├ŹE s. f. Domeniu al politologiei care se ocup─â cu studierea m─âsurilor pentru men╚Ťinerea p─âcii sau pentru restabilirea ei. ÔÇô Din fr. ir├ęnologie.
IRENOLOG├ŹE s. f. Domeniu al politologiei care se ocup─â cu studierea m─âsurilor pentru men╚Ťinerea p─âcii sau pentru restabilirea ei. ÔÇô Din fr. ir├ęnologie.
irenolog├şe s. f., g.-d. art. irenolog├şei
IRENOLOG├ŹE s.f. Ramur─â a politologiei care se ocup─â cu studierea m─âsurilor de natur─â s─â asigure men╚Ťinerea p─âcii sau restabilirea ei. [Cf. fr. ir├ęnologie, it. irenologia].
IRENOLOG├ŹE s. f. ramur─â a politologiei care studiaz─â m─âsurile de natur─â s─â asigure men╚Ťinerea p─âcii sau restabilirea ei. (< fr. ir├ęnologie)
IRENOLOG├ŹE f. Ramur─â a politologiei care studiaz─â c─âile ╚Öi mijloacele de men╚Ťinere a p─âcii. /<it. irenologia, fr. ir├ęnologie
irenolog├şe s. f. ╚śtiin╚Ťa p─âcii ÔŚŐ ÔÇ×├Äntre irenologie ╚Öi polemologie. Pe baza studiilor existente, se precizeaz─â c─â irenologia desemneaz─â studierea unor modele de organizare pa╚Önic─â a societ─â╚Ťii umane, de eradicare a conflictelor, de promovare a ├«n╚Ťelegerii, a unor scopuri globale comune, punctul de convergen╚Ť─â reprezent├óndu-l eforturile pentru statornicirea unei noi ordini mondiale.ÔÇŁ Fl. 8 II 85 p. 31; v. ╚Öi pacologie (din fr. ir├ęnologie, it. irenologia; DN3)
IRENO- ÔÇ×paceÔÇŁ. ÔŚŐ gr. eirene ÔÇ×paceÔÇŁ > fr. ir├ęno-, it. id. > rom. ireno-. Ôľí ~logie (v. -logie1), s. f., ramur─â a politologiei care studiaz─â m─âsurile care asigur─â men╚Ťinerea sau restabilirea p─âcii.

Irenologie dex online | sinonim

Irenologie definitie

Intrare: irenologie
irenologie substantiv feminin