Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru ionatan

IONATÁN, (1) ionatani, s. m., (2) ionatane, s. n. 1. S. m. (Adesea adjectival) Specie de măr originar din SUA, cu coroana deasă și voluminoasă, cu frunze cenușii-argintii și cu fructul foarte gustos. 2. S. n. Fructul ionatanului (1), de mărime mijlocie, cu suprafața netedă, de culoare roșie-sângerie cu pete albicioase și dungi carmin, zemos, dulce-acrișor și plăcut aromat. – Din engl. jonathan.
IONATÁN, (1) ionatani, s. m., (2) ionatane, s. n. 1. S. m. (Adesea adjectival) Specie de măr originar din S.U.A., cu coroana deasă și voluminoasă, cu frunze cenușii-argintii și cu fructul foarte gustos. 2. S. n. Fructul ionatanului (1), de mărime mijlocie, cu suprafața netedă, de culoare roșie-sângerie cu pete albicioase și dungi carmin, zemos, dulce-acrișor și plăcut aromat. – Din engl. jonathan.
ionatán1 (pom) s. m., pl. ionatáni
ionatán2 (fruct) s. n., pl. ionatáne
ionatán (pom) s. m. (sil. io-), pl. ionatáni
ionatán (fruct) s. n. (sil. io-), pl. ionatáne
IONATÁN s.m. și n. Soi de măr originar din America de Nord, ale cărui fructe se pot conserva ușor. [Pron. io-, acc. și iónatan, scris și jonathan. [< engl. Jonathan].
IONATÁN I. s. m. soi de măr originar din America de Nord, cu fructe roșii. II. s. n. fructul ionatanului (I). (< engl. jonathan)
IONATÁN ~i m. 1) Soi de măr, originar din America de Nord. 2) Fructul unui astfel de măr. [Sil. io-na-] /<engl. Jonathan
Ionatan m. 1. fiul lui Saul și amicul lui David, ucis în luptă cu Filistenii (sec. X a. Cr.); 2. cel mai tânăr dintre Macabei.

Ionatan dex online | sinonim

Ionatan definitie

Intrare: ionatan (pom; -i)
ionatan pom; -i substantiv masculin
  • silabisire: io-
Intrare: ionatan (fruct; -e)
ionatan fruct; -e substantiv neutru
  • silabisire: io-
Intrare: Ionatan
Ionatan