Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru internet

INTERNÉT s. n. Rețea internațională de calculatoare, formată prin interconectarea rețelelor locale și globale, destinată să faciliteze schimbul de date și informații în diverse domenii. – Abr. din engl. Inter[national] Net[work].
*internét s. n.
INTERNÉT s. n. rețea informatică mondială între computere conectate la diferite rețele locale. (< amer. internet)
Internét s. (comunic., inform.) Rețea informatică mondială în cadrul căreia computere conectate la diferite rețele locale pot comunica între ele ◊ „Acum a apărut noul mediu digital, cu rețeaua sa globală de comunicații «Internet» [...]” Ad. 5 VII 95 p. 7. ◊ „Odată intrat în Internet îți alegi un pseudonim (peste 85% dintre abonați o fac) și începi să cauți fișierele care te interesează.” D. 134/95 p. 14. ◊ „Odată cu donarea calculatoarelor la licee, acestea au fost conectate la rețeaua Internet.” ◊ „22” 41/95 p. 13 (din engl. americ. internet; cf. fr., it. internet; M. Zamfir în R.lit. 9/96 p. 3. Principiul Internetului s-a descoperit la 21 nov. 1969 la Univ. Los Angeles de către o serie de profesori, printre care Vinton Cerf. Internetul a început să se răspândească din 1986)
INTERNET (International Network), rețea internațională de calculatoare (peste 80 de țări), formată prin interconectarea rețelelor locale (Local Area Network – LAN) și globale (Wide Area Network – WAN) independente (particulare, comerciale, academice sau guvernamentale), destinată să faciliteze schimbul de date și de informații în diverse domenii (al poștei electronice etc.).
Internét, interneturi, s. n. 1. Un sistem mondial de rețele de calculatoare interconectate, care înlesnește serviciile de comunicare a datelor, cum ar fi: deschiderea unei sesiuni de lucru de la distanță, transferul de fișiere, poșta electronică și grupurile de discuții. Internet este o cale de a conecta rețelele existente de calculatoare, care extinde mult posibilitățile fiecărui sistem participant. Internet, prefigurat de ARPAnet, a fost inițial realizat pentru a fi folosit de instituțiile militare, dar tehnologia sa permite practic oricărui sistem să se conecteze la el printr-o poartă electronică. Astfel, mii de sisteme de calcul ale marilor firme, precum și sisteme de poștă electronică cu plată ca MCI și CompuServe, au devenit părți componente din Internet. Cu peste 2 milioane de calculatoare gazdă ce deservesc aproximativ 20 de milioane de utilizatori, Internet se extinde cu un milion de noi utilizatori în fiecare lună. [Dicționar de calculatoare și Internet, Ed. Teora]

Internet dex online | sinonim

Internet definitie

Intrare: internet
internet substantiv neutru