Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru interlock

INTERLÓCK s. n. 1. Mașină de tricotat cu două rânduri de ace pe un singur cilindru. ♦ Tricot indeșirabil. 2. (Cin.) Sistem de înregistrare sincronă a imaginii și sunetului aferent. – Din engl., fr. interlock.
INTERLÓCK s. n. 1. Mașină de tricotat cu două rânduri de ace pe un singur cilindru. ♦ Tricot indeșirabil. 2. (Cin.) Sistem de înregistrare sincronă a imaginii și sunetului aferent prin antrenarea cu aceeași viteză la înregistrare și redare a peliculei de imagine și a benzii magnetice audio. – Din engl., fr. interlock.
interlóck s. n.
INTERLÓCK s.n. 1. Mașină de tricotat cu două rânduri de ace pe un singur cilindru. 2. Sistem de legătură sincronă între aparatul de cinematografiat și dispozitivul de înregistrat sunetele pe film. [< fr., engl. interlock, cf. germ. Interlock].
INTERLÓCK s. n. 1. mașină de tricotat cu două rânduri de ace pe un singur cilindru. ◊ tricot deșirabil. 2. sistem de legătură sincronă între aparatul de cinematografiat și dispozitivul de înregistrat sunetele pe film. (< engl., fr. interlock)
INTERLÓCK n. 1) Mașină de tricotat cu două rânduri de ace pe un singur cilindru. 2) Țesătură realizată cu o asemenea mașină. /<fr., engl. interlock

interlock definitie

interlock dex

Intrare: interlock
interlock substantiv neutru