Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru interesant

INTERESÁNT, -Ă, interesanți, -te, adj. Care interesează, care prezintă sau trezește interes; demn de atenție. ♦ Care atrage atenția; puțin obișnuit, ciudat, bizar, aparte. – Din fr. intéressant.
INTERESÁNT, -Ă, interesanți, -te, adj. Care interesează, care prezintă sau trezește interes; vrednic de interes, demn de atenție. ♦ Care atrage atenția; puțin obișnuit, ciudat, bizar, aparte. – Din fr. intéressant.
INTERESÁNT, -Ă, interesanți, -te, adj. Care interesează, care prezintă sau trezește interes; vrednic de interes. Acești oameni de jos sînt cu mult superiori și, din toate punctele de vedere, mai interesanți decît acei nobili paraziți. VLAHUȚĂ, O. A. III 182. Erau așa de interesante spusele prefectului, încît nimeni nu băgă de seamă că trecuse un ceas. CARAGIALE, O. II 73. Mulțime de noțiuni istorice, de povățuiri înțelepte și de fapte interesante. ODOBESCU, S. III 11. ♦ Care atrage atenția, deșteaptă curiozitatea; puțin obișnuit, ciudat. Eu? Interesant? Dar nu țin de loc să fiu interesant. SEBASTIAN, T. 56. Surîsul lui căpătase acea umbră dulce de tristeță, care-l făcea atît de interesant. EMINESCU, N. 41.
interesánt adj. m., pl. interesánți; f. interesántă, pl. interesánte
interesánt adj. m., pl. interesánți; f. sg. interesántă, pl. interesánte
Interesant ≠ neinteresant
INTERESÁNT, -Ă adj. Care prezintă (este vrednic de) interes. [Cf. it. interessante, fr. intéressant].
INTERESÁNT, -Ă adj. care prezintă interes. (< fr. intéressant)
INTERESÁNT ~tă (~ți, ~te) 1) Care interesează; care prezintă interes. 2) Care este neobișnuit; ieșit din comun. Întâmplare ~tă. /<fr. intéressant
interesant a. care interesează: carte interesantă.
*interesánt, -ă adj. (fr. intéressant). Care interesează: informațiune, figură, persoană interesantă. Fam. Stare, pozițiune interesantă, graviditate. Adv. În mod interesant: a vorbi interesant.

Interesant dex online | sinonim

Interesant definitie

Intrare: interesant
interesant adjectiv