Dicționare ale limbii române

6 definiții pentru interdisciplinaritate

INTERDISCIPLINARITÁTE s. f. 1. Caracterul a ceea ce este interdisciplinar. 2. Transfer de concepte și metodologie dintr-o disciplină (2) în alta. – Din fr. interdisciplinarité.
INTERDISCIPLINARITÁTE s. f. 1. Caracterul a ceea ce este interdisciplinar. 2. Transfer de concepte și metodologie dintr-o disciplină (2) în alta pentru a permite abordarea mai adecvată a problemelor cercetate. – Din fr. interdisciplinarité.
*interdisciplinaritáte s. f., g.-d. art. interdisciplinaritắții
interdisciplinaritáte s. f., g.-d. art. interdisciplinarității
INTERDISCIPLINARITÁTE s. f. caracter interdisciplinar. (< fr. interdisciplinarité)
interdisciplinaritáte s. f. Caracterul a ceea ce aparține mai multor discipline ◊ „În aula Universității din București au început sâmbătă dimineață lucrările celui de-al doilea Colocviu național de pedagogie, cu tema «Prognoză, inovare și interdisciplinaritate în învățământ».” R.l. 3 XII 72 p. 5. ◊ „O admirabilă reușită a interdisciplinarității: radio-imuno-dozările (și rostesc acest cuvânt răspicat și evidențiindu-i componentele) care reprezintă rezultatul colaborării imunologiei clasice, a imunochimiei, a radiochimiei, a biomatematicii.” Fl. 9 III 78 p. 11 (din fr. interdisciplinarité; DMN 1968; DEX-S)

interdisciplinaritate definitie

interdisciplinaritate dex

Intrare: interdisciplinaritate
interdisciplinaritate substantiv feminin