Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

14 defini╚Ťii pentru intensifica

INTENSIFIC├ü, intens├şfic, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. A (se) face mai intens, mai puternic, mai viu; a (se) ├«nte╚Ťi, a (se) ├«nt─âri, a (se) m─âri. ÔÇô Dup─â fr. intensifier.
INTENSIFIC├ü, intens├şfic, vb. I. Tranz. ╚Öi refl. A (se) face mai intens, mai puternic, mai viu; a (se) ├«nte╚Ťi, a (se) ├«nt─âri, a (se) m─âri. ÔÇô Dup─â fr. intensifier.
INTENSIFIC├ü, intens├şfic, vb. I. Tranz. A face (s─â fie) mai intens, mai puternic, mai viu; a ├«nt─âri, a m─âri. Ministerul Agriculturii este obligat... s─â intensifice controlul asupra lucr─ârilor executate de sta╚Ťiunile de ma╚Öini ╚Öi tractoare la gospod─âriile colective. HOT. G.A.C. 16. ÔŚŐ Refl. Dup─â 23 August 1944 se intensific─â rela╚Ťiile culturale cu ╚Ť─ârile prietene ╚Öi mai ales cu Marea Uniune Sovietic─â. IST. R.P.R. 750.
intensific├í (a ~) vb., ind. prez. 3 intens├şfic─â
intensific├í vb., ind. prez. 1 sg. intens├şfic, 3 sg. ╚Öi pl. intens├şfic─â
INTENSIFIC├ü vb. 1. a se accentua, a se amplifica, a cre╚Öte, a se ├«nt─âri, a se ├«nte╚Ťi, a se m─âri, a spori. (Viteza v├óntului s-a ~.) 2. v. amplif├şca. 3. v. ad├ónci. 4. a (se) ├«nte╚Ťi, (fig.) a (se) aprinde, a (se) ├«ncinge. (Lupta s-a ~.) 5. v. activa.
A (se) intensifica Ôëá a (se) domoli, a (se) modera, a (se) potoli, a (se) tempera, a (se) tempera, a sl─âbi
A intensifica Ôëá a potoli, a sl─âbi
A se intensifica Ôëá a se diminua, a se domoli, a se modera, a se potoli, a se tempera, a se sl─âbi
INTENSIFIC├ü vb. I. tr., refl. A (se) face mai intens; a (se) ├«nte╚Ťi, a (se) m─âri. [P.i. intens├şfic. / cf. fr. intensifier, it. intensificare].
INTENSIFICÁ vb. tr., refl. a (se) face mai intens; a (se) amplifica. (după fr. intensifier)
A INTENSIFIC├ü intens├şfic tranz. 1) A face s─â se intensifice; a accentua; a ad├ónci. 2) (valori electrice, acustice, optice) A spori ├«n intensitate; a amplifica. /<fr. intensifier
A SE INTENSIFIC├ü pers. 3 se intens├şfic─â intranz. A deveni (mai) intens; a cre╚Öte ├«n intensitate; a se ├«nte╚Ťi; a se ├«nt─âri; a se poten╚Ťa. /<fr. intensifier
INTENSIFICA vb. 1. a se accentua, a se amplifica, a cre╚Öte, a se ├«nt─âri, a se ├«nte╚Ťi, a se m─âri, a spori. (Viteza v├«ntului s-a ~.) 2. a (se) amplifica, a (se) ├«nt─âri, a (se) m─âri, a (se) poten╚Ťa. (A ~ valoarea unei m─ârimi fizice.) 3. a (se) ad├«nci, a (se) agrava, a (se) amplifica, a cre╚Öte, a (se) m─âri, a spori, (fig.) a (se) ascu╚Ťi. (Disensiunile s-au ~.) 4. a (se) ├«nte╚Ťi, (fig.) a (se) aprinde, a (se) ├«ncinge. (Lupta s-a ~.) 5. a activa, a dinamiza, a ├«nviora, a stimula. (A ~ o ac╚Ťiune.)

Intensifica dex online | sinonim

Intensifica definitie

Intrare: intensifica
intensifica verb grupa I conjugarea I